ΔΙΕΘΝΗ

Tο (ξανα)σήκωσε η Δρέσδη, «λύγισε» η Στουτγκάρδη

Tο (ξανα)σήκωσε η Δρέσδη, «λύγισε» η Στουτγκάρδη

Με όσα ψυχικά αποθέματα της είχαν απομείνει –έπειτα και από την ισοφάριση της τελικής σειράς σε 2-2– πάλεψε η Στουτγκάρδη του Γιάννη Αθανασόπουλου αλλά η Δρέσδη πιο δυνατή κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 (25-18, 25-20, 25-17) και να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στην «Margon Arena».

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα Γερμανίας για την ομάδα της Δρέσδης, με το πέμπτο ματς μεταξύ των ομάδων να είναι το λιγότερο ισορροπημένο καθώς η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να σταθεί τόσο ανταγωνιστικά όσο στα προηγούμενα παιχνίδια.

Λίγο η κούραση των κοριτσιών του Αθανασόπουλου αλλά και η ικανότητα του αντιπάλου που υπερείχε στο μπλοκ (16 έναντι 3) και πίεσε από το σερβίς έκριναν τον 5ο τελικό.  Η Μικαϊλένκο με 18π. ήταν η MVP του τελευταίου τελικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δρέσδη συνεχάρη μέσω του διευθυντή της Κλάους-Πίτερ Γιουνγκ την άξια αντίπαλο Στουτγκάρδη τόσο για τη δυνατή σειρά των τελικών, όσο και για τον κόσμο της ομάδας που με την παρουσία του (5392 θεατές) έκαναν ρεκόρ στον 4ο τελικό στην “Πόρσε Αρένα” αποδεικνύοντας τον ενθουσιασμό και τη στήριξή τους στην ομάδα.

Εξάλλου, το ρητό “η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή” υφίσταται σε κάτι τέτοιες δηλώσεις και στιγμές…