ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αναβολή με…ερωτηματικά

Αναβολή με…ερωτηματικά

Τα όσα δυσάρεστα διαδραματίστηκαν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή, αλλά συνεχίστηκαν και σήμερα στα γραφεία της Superleague οδήγησαν  την Κυβέρνηση στην απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου, ενώ αύριο στην συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή θα ξεκαθαρίσει αν η απόφαση αυτή ισχύσει και για τα υπόλοιπα αθλήματα.

Η απόφαση της Πολιτείας για αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στο ποδόσφαιρο μετά τα συνεχόμενα κρούσματα βίας εντός και εκτός γηπέδων «κλείδωσε» μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Superleague.

Ωστόσο μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί τι πρόθεση έχει η Πολιτεία και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής να κάνει με τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα.

Σε πρώτη φάση υπάρχει η σκέψη να μην κατέβουν ρολά σε όλα τα πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων και η Πολιτεία να μην λειτουργήσει συγκεντρωτικά εις βάρος όλων των αθλημάτων που δεν αντιμετωπίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την οπαδική βία.

Αυτό όμως θα ξεκαθαρίσει αύριο το πρωί στην συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες ώρες δηλαδή πριν την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου (προεδρεία Superleague, Football League, ΕΠΟ) προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Το βόλεϊ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ρέντη και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ απασχόλησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων  τις προθέσεις του κ. Κοντονή και το τι θα βγάλει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Σε περίπτωση που η απόφαση συμπεριλαμβάνει και το πρωτάθλημα του βόλεϊ τότε αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ΕΣΑΠ, καθώς η Volleyleague έχει ήδη επιβαρυνθεί με αρκετές  αναβολές και εμβόλιμες και  πλέον δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες.

Ένα πρωτάθλημα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Απριλίου προκειμένου να ξεκινήσει εγκαίρως η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στο World League και εν συνεχεία στο European League.