LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Άνοιξαν… λογαριασμό οι «Πλάβι»!

Άνοιξαν… λογαριασμό οι «Πλάβι»!

Προπονητής ο ένας, παίκτης ο άλλος ήρθαν από τη Σερβία στον Πειραιά για να πάρουνε τίτλους με τον Ολυμπιακό και δεν το κρύβουν. Το δίδυμο Μπόσκαν – Τσούπκοβιτς χάρηκε με την ψυχή του την παρθενική “ερυθρόλευκη” κούπα της σεζόν και ανυπομονεί για τη συνέχεια… Μαρινάκης : “Ζήτω ο Ολυμπιακός”.

“Νικήσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία στην πορεία θα παίξει ακόμα καλύτερα. Παίξαμε πάρα πολύ καλά σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ήμασταν αποφασισμένοι, γιατί θέλαμε να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος που ο πρώτος τίτλος πήγε στην ομάδα μας. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη…”  δήλωσε ο “αρχιτέκτονας” της κατάκτησης του 4ου πειραϊκού τροπαίου Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” , Σλόμπονταν Μπόσκαν την οποία όπως επεσήμανε “θα τη χαρούμε για 1-2 ημέρες και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη δουλειά”.

Σε πελάγη ευτυχίας, κρατώντας την “κούπα” της διοργάνωσης , αλλά και δύο ατομικά έπαθλα, αυτό του MVP και του καλύτερου επιθετικού, ήταν ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς, που μέσα σε αποθέωση από την κερκίδα τραγούδησε συνθήματα του Ερυθρού Αστέρα και Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας πως έχει “κουμπώσει” για τα καλά με τον κόσμο και την φιλοσοφία της ομάδας.

“Για αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό… Για να κατακτήσω τίτλους. Δεν ξεκίνησα καλά, ωστόσο έχω κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Ολοι οι παίκτες έχουμε πολύ καλή “χημεία” και ταιριάζουμε σαν… Lego ο ένας με τον άλλον”υποστήριξε ο “Τσούπκο” που παραδέχθηκε ότι “του αρέσει να λειτουργεί κάτω από πίεση, να παίζει και να κερδίζει δύσκολους αγώνες και να κατακτά τρόπαια”.

Πέρα όμως από σπουδαίος αθλητής ο Τσούπκοβιτς, έδειξε πως είναι και σπουδαίος άνθρωπος, με τη χειρονομία του να δωρίσει στον φίλο της ομάδας του Γιάννη Σαλαμπασύνη το βραβείο του MVP  «Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω. Το παιδί αυτό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σε κάθε αγώνα δίπλα μας. Το αξίζει το βραβείο περισσότερο από μένα και είμαι χαρούμενος που το έδωσα».

“Οικογενειακή” υπόθεση ο τίτλος

Την πρώτη κούπα στα ερυθρόλευκα αφιέρωσε στην οικογένειά του ο Κολομβιανός σουπερστάρ του Ολυμπιακού, Λίμπερμαν Αγκάμεζ. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό τρόπαιο για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έκαναν πολύ καλή προσπάθεια».

Ο λίμπερο των «ερυθρολεύκων» και κορυφαίος λίμπερο της διοργάνωσης, Γιώργος Στεφάνου είπε: «Το κάναμε λίγο πιο εύκολο απ’ ότι περιμέναμε. Σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι το τρίτο τρόπαιο σε κατάταξη, εύχομαι να έχουμε υγεία για να κατακτήσουμε τα άλλα δύο τρόπαια».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους φροντιστές μας που μας προσέχουν καλύτερα από τις οικογένειές μας. Εύχομαι να κερδίσουμε κι άλλους τίτλους, γιατί με τα παιδιά είμαστε πολύ δεμένοι».