ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι «αρχόντισσες» των ημιτελικών και το video referee

Οι «αρχόντισσες» των ημιτελικών και το video referee

Η Μαρία Τσιούλα του Συνδέσμου Βορείου Ελλάδας και η Παναγιώτα Ράντσιου του Συνδέσμου Αθηνών θα βρεθούν στην… σκάλα του διαιτητή των ημιτελικών της πρεμιέρας του Final 4 της Σαντορίνης, όπως προέκυψε από τη χθεσινοβραδινή τεχνική σύσκεψη της διοργάνωσης, παρουσία του επικεφαλής, μέλους της ΚΕΔ, Βασίλη Ράπτη και των εκπροσώπων των 4 ομάδων.

DIAITITHS_MARIA_TSIOULA

Η Θεσσαλονικιά ρέφερι από την Επανομή, Μαρια Τσιούλα, στην παρθενικής της παρουσία σε φαίναλ φορ Κυπέλλου της καριέρας της, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ΑΟ Θήρας-Ολυμπιακός με συνεργάτη το διεθνή διαιτητή του ΣΥΔΠΕΑΑΑ, Κώστα Βουδούρη, στο 1ο του φάιναλ φορ Κυπέλλου Γυναικών και 2ο φάιναλ 4 της καριέρας του μετά την παρουσία του στο φάιναλ φορ Κυπέλλου Ανδρών 2011-2012, στη Σύρο.

DIAITITHS_RANTSIOU_PANAGIOTA

Ντεμπούτο στο θεσμό κάνει και το διαιτητικό δίδυμο του β’ ημιτελικού, όπου η Καβαλιώτισσα Παναγιώτα Ράντσιου θα έχει «παρτενέρ» στην αναμέτρηση Πανναξιακός- ΑΟ Ηλυσιακός τον Λαμιώτη Πέτρο Κουτσή του ΣΥΔΠΕ Κεντρικής Ελλάδας.

Μένει πλέον να δούμε αν ο  πολύπειρος διαιτητής, Παναγιώτης Καπάνταης, θα είναι εκ των “εκλεκτών” για τον τελικό της Κυριακής, στην 2η του συμμετοχή σε φαίναλ φορ Κυπέλλου μετά τη Χίο και τον προημιτελικό Ηρακλής Κηφισιάς – Μαρκόπουλο 2-3, στο “final 8” 2006-2007, στo “Σπίτι του Βόλεϊ” στην Παιανία, διοργάνωση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των θλιβερών επεισοδίων στη Λεωφόρου Λαυρίου.

Η Σαντορίνη όμως πέρα από την παρθενική της παρουσία στο θεσμό, θα έχει και διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς δύο «δικά της παιδιά», ο Ανδρέας Πατηνιώτης και ο Αρτέμης Δρόσος θα είναι μαζί με τον Βασίλη Χατζηδούκα, το Στέλιο Γεωγριάδη και τη Ναξιώτισσα, Κατερίνα Μουστάκη, εκ των εποπτών των αγώνων.

Τέλος χρέη γραμματείας στο φάιναλ φορ θα εκτελέσει η Κωνσταντίνα Μπίτσικα.

video referee

Μεταξύ όμως των διάφορων τεχνικών θεμάτων που συζητήθηκαν στην τεχνική σύσκεψη ήταν κυρίως το σύστημα video referee, που για πρώτη φορά σε φάιναλ 4 Κυπέλλου Γυναικών, εφαρμόστηκε το 2016 στη Χίο.

Φέτος η κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει ένα αίτημα συνολικά σε κάθε σετ του αγώνα. Οι ομάδες θα μπορούν να ζητήσουν τη χρήση του video referee στις ακόλουθες περιπτώσεις:
-Για το αν η μπάλα είναι μέσα ή έξω
-Για το αν υπάρχει πάτημα της τελικής γραμμής κατά την εκτέλεση του σερβίς
-Για το αν υπάρχει πάτημα της επιθετικής ζώνης (γραμμή τριών μέτρων) από αθλητή της πίσω ζώνης
-Για το αν υπάρχει πέρασμα αθλητή της κεντρικής γραμμής
-Για το αν υπάρχει επαφή αθλητή με το φιλέ

Σε περίπτωση που η τηλεοπτική λήψη δεν αποσαφηνίζει την συγκεκριμένη φάση, τότε ισχύει η αρχική απόφαση των διαιτητών. Aρμόδιοι για την εφαρμογή του video referee είναι ο β’ διαιτητής σε συνεργασία με τον αναπληρωματικό διαιτητή του αγώνα.