DARK ROOM

Χαμός με σορτς 16χρονων βολεϊμπολιστριών- ball girls σε ποδοσφαιρικό ματς (fot)

Χαμός με σορτς 16χρονων βολεϊμπολιστριών- ball girls σε ποδοσφαιρικό ματς (fot)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με την εμφάνιση της ομάδας βόλεϊ U16 Anthea Volley στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Virtus Vicenza, όπου τα κορίτσια ντυμένα με “καυτά” σορτς και φανελάκι, σε ρόλο “ball boys’ του “Σταδίου Μέντι” στην πρεμιέρα της Serie C Ιταλίας, προκάλεσαν πολλά επικριτικά και σεξιστικά σχόλια.

H συμφωνία των δύο τοπικών ομάδων στο πλαίσιο της προώθησης του γυναικείου αθλητισμού της πόλης και της ενίσχυσης των δεσμών των δύο αθλημάτων και των οπαδών τους, ήταν τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ να αντικαταστήσουν στους φετινούς εντός έδρας αγώνες της Vicenza Virtus, τα αγόρια, που επιστρέφουν πίσω από τις γραμμές του γηπέδου, τις μπάλες στους παίκτες.

vicenza-ball-girls

Ωστόσο, τα ρούχα που έντυσε τις ανήλικες αθλήτριες ο πρόεδρος της Vicenza Virtus και ιδιοκτήτης της εταιρείας ενδυμάτων Diesel,  Ρέντσο Ρόσο, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων.

“Μια ενδυμασία των κοριτσιών , που συνήθως χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή των εφήβων, εξαιτίας μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τις κερκίδες, έγινε ιογενής στα κοινωνικά δίκτυα» τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομάδα, που συμπλήρωσε το εξής: “Δεν ήταν πρόθεσή μας να προκαλέσουμε το δημόσιο αίσθημα και κυρίως να εκτεθούν τα κορίτσια σε μία τόσο έντονη κριτική,που δεν τους αξίζει, αφού συμμετείχαν στην εκδήλωση με ενθουσιασμό…”

Η Ένωση Αθλητών Ιταλίας με έκκληση προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Ιταλίας ζήτησε να βάλει τέλος σε αυτή την “ανέντιμη επίδειξη σεξουαλικοποίησης ανηλίκων”.

anthea_volley_ball girls

Από την πλευρά της πάντως η διοίκηση της Αnthea Vicenza Volley, που αποδέχθηκε εξ αρχής την πρόταση της ποδοσφαιρικής τοπικής ομάδας, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: “Θέλαμε να «προωθήσουμε έναν αθλητικό δεσμό μεταξύ δύο σπορ της ίδιας πολης» και παρά την κριτική “αν κληθούμε να το επαναλάβουμε, θα το κάνουμε, λαμβάνοντας υπόψιν την ευαισθησία όλων. Είμαστε απογοητευμένοι από την υπερβολική διάσταση που έδωσαν στο θέμα τα ΜΜΕ  και τους “εξωφρενικούς” τόνους στους οποίους εκτέθηκαν τα κορίτσια…”.