CHALLENGE CUP

Χριστοφιδέλης : «Να φθάσουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή»

Χριστοφιδέλης : «Να φθάσουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή»

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ για τον Ολυμπιακό πανηγυρίστηκε από παίκτες και κόσμο στο Ρέντη, με τον Κώστα Χριστοφιδέλη να δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τα πάντα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Χριστοφιδέλης και τρόπαια είναι δύο έννοιες ταυτόσημες στον Ολυμπιακό, καθώς ο 41χρονος ακραίος έχοντας συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση των δύο Ευρωπαϊκών τίτλων της ομάδας (Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996, Top Team Cup 2005), αλλά και συμμετέχοντας σε 6 συνολικά Final 4 των Πειραιωτών σε Κυπελλούχων και Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί το «ιερό» τοτέμ στο Ρέντη.

Η πρόκριση επί της Ελβετικής Πφέφινγκεν επανέφερε τον Ολυμπιακό σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 13 χρόνια με τον Κώστα Χριστοφιδέλη να δηλώνει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα…

«Ο στόχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι επιτέχθει και η ομάδα προκρίθηκε σε έναν ακόμη ημιτελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτό, αλλά δεν μένουμε εδώ» υπογράμμισε ο Καβαλιώτης άσος του Ολυμπιακού που συμπλήρωσε «Ξέρουμε ποιον αντίπαλο έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πάρα ταύτα έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τις ομάδας μας και αισιοδοξούμε για την πρόκριση στον τελικό».

Είμαστε ομάδα

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Σουργκούτ με τους Ρώσους να αποτελούν τον κακό δαίμονα των «ερυθρολεύκων» την τελευταία διετία… Ωστόσο ο Χριστοφιδέλης δηλώνει αισιόδοξος για την 3η και φαρμακερή συνάντηση με τους «κυανόλευκους» τονίζοντας «Υπάρχουν τεράστιες διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο χρόνια και αν θέλεις να κερδίσεις τους Ρώσους θα πρέπει να παρατάξεις απέναντι τους μια ομάδα. Θεωρώ πως είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως την φετινή χρονιά και έχουμε όλα τα φόντα να παίξουμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου και να φθάσουμε στον τελικό».

Με τον κόσμο δίπλα μας

Όσο για τον κόσμο που αποθέωσε τους παίκτες μετά την πρόκριση επί της Πφέφινγκεν και ζήτησε την κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τίτλου ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού σχολίασε «Ο κόσμος πάντα ζητά και έτσι πρέπει να είναι, πρέπει ωθεί τους παίκτες στην διάκριση. Εμείς έχουμε επίγνωση το που βρισκόμαστε και σε ποια κατάσταση έχουμε φθάσει για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει στην κορυφή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και έχοντας τον κόσμο δίπλα μας όπως σήμερα και τον ευχαριστούμε για αυτό, θεωρώ πως στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα ανταμειφθούν.

Στον αθλητισμό δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι, αυτό όμως που πιστεύουμε, θέλουμε και θα κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φθάσουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή».

Πρόκληση για όλους

Έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι πανέτοιμος για μια ακόμη πρόκληση στην καριέρα του δίνοντας το σύνθημα για την κορυφή…

«Όσα Ευρωπαϊκά Final 4 και να έχεις συμμετάσχει, άλλο ένα παραμένει πάντα  πρόκληση. Όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους τους αθλητές. Θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο άσος των Πειραιωτών ανανεώνοντας το ραντεβού του με όλους στους ημιτελικού κόντρα στην Σουρκούτ.