BEACH VOLLEY

Διδάσκει στο Αλικάντε ο Γιάτσης

Διδάσκει στο Αλικάντε ο Γιάτσης

Δεν πρόλαβε καλά καλά να επιστρέψει με την σύζυγό του Άρια στη Θεσσαλονίκη από το ταξίδι του μέλιτος στην Γερμανία και ο Γιώργος Γιάτσης δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί ξανά κοντά στο… στοιχείο του, το μπιτς βόλεϊ. Δεν είναι και εύκολο όμως να αρνηθείς μία πρόταση συνεργασίας από έναν ασημένιο Ολυμπιονίκη, όπως ο Ισπανός Χαβιέρ Μπόσμα.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν ο Γιώργος Γιάτσης συνεργάζεται στο Αλικάντε της Ισπανίας με τον 45χρονο πρώην αντίπαλο του στα διεθνή τουρνουά, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιζε με συμπαίκτη τον νυν κουμπάρο του, Ηλία Αραμπατζή.

Στις υπέροχες λοιπόν εγκαταστάσεις της ισπανικής έδρας, όπου το 1994 ο Μπόσμα στέφθηκε με παρτενέρ τον Αγκιλέρα δευτεραθλήτης Ευρώπης, το εν λόγω πρόγραμμα, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση του αθλητή και συνδυάζει την ακαδημαϊκή ζωή με την εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο, συνεχίζεται για 10η χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη του τοπικού Πανεπιστημίου, που έχει επενδύσει στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ, την οποία ενθαρρύνει τόσο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Manuel Palomar που αγαπά τον αθλητισμό, όσο και οι χορηγοί που στηρίζουν αυτή την θαυμάσια πρωτοβουλία.

Για μία ακόμη χρονιά λοιπόν η συνεργασία του «δικού» μας καταξιωμένου τεχνικού, αλλά και Λέκτορα των ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τον Ισπανό Ολυμπιονίκη της Αθήνας, του υπευθύνου Αntonio Turpin, του καθηγητή και editor του επιστημονικού περιοδικού «Journal of Human Sports And Exercise» και του υπευθύνου των μαθημάτων volleyball του Alicante University, Juan Chinhilla ήταν άψογη και ο Γιώργος Γιάτσης έτυχε απεριόριστης εκτίμησης και σεβασμού όχι μόνο των συνεργατών του, αλλά και των μελών-φοιτητών των πανεπιστημιακών ομάδων.

Mία ακόμη διεθνής αναγνώριση για τον Έλληνα τεχνικό, που πριν από δύο χρόνια είχε προπονήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ισπανία και το δίδυμο των πρωταθλητών Αντριάν Γκαβίρα – Κριστιάν Γκαρσία.