Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δημητριάδης : “Δεν φοβόμαστε τίποτα”

Δημητριάδης : “Δεν φοβόμαστε τίποτα”

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, την συνέχεια του Φοίνικα Σύρου στο πρωτάθλημα και τα play-off, για τον υποβιβασμό της Ορεστιάδας στην Α2, αλλά και την οικονομική αναξιοπιστία που επικρατεί στην Α1 που παρ΄ ολίγον να τον κάνει να σταματήσει το βόλεϊ μίλησε ο Μανώλης Δημητριάδης στον ΑΡΤ Fm 90.6 και την εκπομπή ΣΠΟΡ -ΣΚΟΡ-ΡΕΚΟΡ.

Ο Φοίνικας Σύρου με το 3-2 στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των “ερυθρολεύκων” και έδειξε πως οι Πειρατές της Σύρου είναι έτοιμοι να νέες περιπέτειες εν όψει Play-off.

Εκεί όπου κυνηγά το καλύτερο πλασάρισμα μεταξύ 4-6, με τον Θεσσαλονικιό πασαδόρο να δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος… 

Την ίδια ώρα όμως ο έμπειρος πασαδόρος αποκάλυψε πως το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από το να σταματήσει το βόλεϊ εξ αιτίας της οικονομικής αναξιοπιστίας που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες της Α1.

Οι δηλώσεις του Μανώλη Δημητριάδη στον ΑΡΤ Fm 90.6 :

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού : “Ήταν μια μεγάλη νίκη. Ήμασταν κοντά αν δεν χάναμε ένα σερβίς στο τέλος του 3ου σετ να διεκδικούσαμε και το τρίποντο με το 0-3, αλλά και με τη νίκη στο ταϊ-μπρεϊκ μας χαροποιεί και είναι μια σημαντική νίκη για την συνέχεια. Σπάσαμε το αήττητο του Ολυμπιακού που έπαιζε με την βασική του ομάδα. Σίγουρα κοιτούσε τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεν μας έδωσε πολύ σημασία στην αρχή, αλλά μετά και εμείς ήμασταν σταθεροί στην απόδοσή μας και πήραμε μια σημαντική νίκη. Εδώ και 2- 3 εβδομάδες έχουμε αρχίσει να παίζουμε καλύτερα από ότι παίζαμε. Το δείξαμε και με τον Ηρακλή Χαλκίδας και το καθαρό τρίποντο που κατακτήσαμε και με τον Ολυμπιακό κάναμε μια μεγάλη νίκη την οποία κανείς δεν την περίμενε”.

Για τον Παναθηναϊκό : “Σίγουρα θέλουμε μια καλή εμφάνιση. Το παιχνίδι είναι μονόδρομος για εμάς αφού ψάχνουμε το 3ποντο για να μπορέσουμε να πάμε στην 5η θέση, αφού σε ισοβαθμία με τον Παμβοχαϊκό ήμαστε από κάτω και μόνο σε τριπλή ισοβαθμία με Παμβοχαϊκό- Κηφισιά ήμαστε 5οι. Θέλουμε την 5η θέση για να παίξουμε έστω και με μειονέκτημα έδρας με Παμβοχαϊκό ή Κηφισιά αν βγει 4η”.

Για την συνέχεια : “Είμαι καινούργιος στην ομάδα μιας και ήρθα το τελευταίο 2μηνο και μέχρι πριν λίγο δεν είχα συμμετοχή. Από την ώρα που έφυγε ο Πάρις στην Ιταλία άρχισα να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Χρειαστήκαμε κάποιο χρόνο για να αυτοματοποιήσουμε κάποια πράγματα με εμένα πασαδόρο. Ευτυχώς τα καταφέραμε σχετικά γρήγορα και τώρα η ομάδα έχει ψυχολογία, παίζει καλά και ελπίζω να μην μας επηρεάσει το κενό που υπάρχει το Σαββατοκύριακο λόγο Κυπέλλου. Εμείς θα ξεκινήσουμε τα play-off με εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν υπάρχουν για εμάς εύκολα παιχνίδια αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Πρέπει να κερδίσουμε συνέχεια τώρα. Όπως βλέπω την ομάδα θεωρώ πως έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στα ημιτελικά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.

Για το πως εξελίχθηκε η φετινή χρονιά για τον ίδιο : “Γενικά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα. Αρχής γενομένης από το τέλος της περσινής Volleyleague αφού είναι άγνωστο που θα καταλήξουμε και που θα παίξουμε. Ήμουνα σχεδόν έτοιμος να σταματήσω, αλλά βρέθηκε η Παναχαϊκή τελευταία στιγμή και αφού περάσαμε χίλια κύματα βρέθηκα να είμαι τον Δεκέμβριο στην Σύρο που είναι πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ειδικά πλέον όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ και να ξαναμπώ στα πράγματα και νομίζω τα πάμε καλά”.

Για τον υποβιβασμό της Ορεστιάδας : “Με λυπεί ιδιαίτερα ο υποβιβασμός της Ορεστιάδας γιατί έπαιξαν για 2 χρόνια στην ομάδα. Η Ορεστιάδα είναι μια πόλη που αγαπά το βόλεϊ αλλά τα χρέη που την κυνηγάνε εδώ και χρόνια ίσως δεν την επέτρεψαν να κάνει το κάτι παραπάνω. Αν έχεις αυτά τα χρέη και δεν βρεθούν κάποιοι να τα κλείσουν αυτά σε ακολουθούν και δεν σου επιτρέπουν να κάνεις σωστή δουλειά. Δεν μπορείς να πληρώνεις τα χρέη και να έχεις και καλή ομάδα”.

Για την οικονομική αναξιοπιστία που υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ : “Εμείς οι αθλητές αυτό που ζητάμε περισσότερο είναι να υπάρχουν υγιείς ομάδες. Δεν ζητάμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς ζητάμε 5 και να είναι 5. Δεν θέλουμε να λέμε 25 για να πάρουμε τα 5. Θεωρώ πως στην Volleyleague υπάρχουν ομάδες που θα πούνε στους αθλητές δίνουμε 5 και να τα δώσουμε. Αλλά υπάρχουν και πολλές που τάζουνε πολλά περισσότερα και στο τέλος δεν μπορούν να δώσουν”

Για το ότι σκέφτηκε να σταματήσει το βόλεϊ : “Ναι υπάρχει μεγάλη οικονομική αναξιοπιστία στο πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο υπάρχουν 2-3 ομάδες που οικονομικά δεν είναι καλά. Αυτό το βλέπουμε κάθε χρόνο να γίνεται. Την μια χρονιά μπορεί να είναι 2, την άλλη 3, παλαιότερα ήταν 5-6 και με αυτό το πράγμα γίνεται ένας κύκλος. Ένα πράγμα που επηρεάζει τους αθλητές. Εγώ πέρσι αν και έκανα μια καλή χρονιά, φέτος δεν έβρισκα ομάδα για να πάρω αυτά τα χρήματα που έπαιρνα και πέρσι. Στις μισές ομάδες υπάρχουν παιδιά που παίρνουν μόνο τις μετακινήσεις τους. Δεν παίρνουνε χρήματα για να ζήσουνε από το βόλεϊ. Ειδικά οι νεαροί αθλητές και με αυτόν τον τρόπο χάνουμε και ταλέντα από το άθλημα”.