A2

«Έκλεισε» ένας κύκλος για το βολεϊ των Χανίων

«Έκλεισε» ένας κύκλος για το βολεϊ των Χανίων

Έπειτα από 7 συνεχόμενα χρόνια αξιοπρεπούς παρουσίας στις Εθνικές κατηγορίες, παρά τις άπειρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία επαρχιακή ομάδα, ο κύκλος του ΣΦΠ Χανίων έκλεισε, με την προ ολίγων ωρών ανακοίνωση αποχώρησης του χανιώτικου σωματείου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν αυτή την εβδομάδα το ποσό που απαιτούνταν για αυτή την κοστοβόρα μετακίνηση δεν συγκεντρώθηκε και η διοίκηση αποφάσισε να αποχωρήσει με «ψηλά το κεφάλι» για να μην επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

sfp xanion 1

«Εμείς τη χρονιά την ξεκινήσαμε και θα την ολοκληρώναμε κανονικά, φτωχικά μεν, αλλά αξιοπρεπώς» δήλωσε στο volleyplanet.gr ο τεχνικός του ΣΦΠ Χανίων, Δήμος Μπουρμπάκης, που κόντρα σε όλες τις φετινές αντιξοότητες πάλευε τελευταία με μία νεανική ομάδα να ολοκληρώσει τη σεζόν. «Δεν ξεκινήσαμε τη σεζόν με τη φιλοσοφία «ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε», αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε μέχρι τέλους. Για να μην χρεώσουμε το σύλλογο με υποχρεώσεις και βάρη, τα οποία ενδεχομένως θα ακολουθούσαν πλην ημών και τους υπόλοιπους, αποφασίσαμε λοιπόν να βάλουμε ένα τέρμα, ώστε να μην κάνουμε μεγαλύτερο κακό…» υποστήριξε ο Δήμος Μπουρμπάκης.

Πέντε αγωνιστικές λοιπόν, πριν το τέλος του πρωταθλήματος ο ΣΦΠ Χανίων αποτελεί πλέον παρελθόν από την Α2 Ανδρών βόλεϊ, μολονότι έως και την ύστατη ώρα έγιναν προσπάθειες για να βρεθούν χρήματα και η ομάδα να ταξιδέψει κανονικά στη Σάμο για το ματς της 15ης αγωνιστικής με τον τοπικό Κέρκη, του Θανάση Πανούσου.

dimos_mpourmpakis_proponitis sfp xanion

«Αυτή την εβδομάδα έγιναν κάποιες μία δυο κινήσεις και κάποιες επαφές για να βρεθούν κάποια χρήματα, αλλά απαιτούνταν ένα ποσό πάνω από 3.500 ευρώ, το οποίο τελικά παρά κάποιες ελπίδες που υπήρχαν την Τρίτη, δεν κατέστη δυνατό να συγκεντρωθεί…» τονίζει ο κ. Μπουρμπάκης.

Με την σημερινή αποχώρηση λοιπόν πέφτουν «τίτλοι τέλους» στην επταετή παρουσία του ΣΦΠ Χανιά στις Εθνικές κατηγορίες βόλεϊ. Αυτή τη στιγμή, παρά την δεδομένη απογοήτευση, το μόνο που θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό όλων είναι το πώς θα καταφέρει ο ΣΦΠ να επιστρέψει το συντομότερο στις μεγάλες κατηγορίες του αθλήματος. Για αυτό φυσικά θα χρειαστεί πέρα από την υπευυθυνότητα και τη σωστή οργάνωση και την οικονομική στήριξη όσων έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να βοηθήσουν το σωματείο.

«Από το 2010-2011 με αυτή την αποχώρηση έκλεισε ένας κύκλος για τον ΣΦΠ Χανιά. Ίσως και να ήταν η ώρα του να κλείσει αυτός ο κύκλος… Από εδώ και πέρα θα πρέπει να οργανωθεί και να σχεδιαστεί από την αρχή για να δούμε πότε θα ανοίξει ξανά ο επόμενος κύκλος.

Δεν είναι εύκολο πάντως , ειδικά αν είσαι μία επαρχιακή ομάδα, να είσαι τόσα πολλά χρόνια σε Εθνική κατηγορία. Κάθε χρόνο υπάρχουν πάρα πολλά έξοδα, ανελαστικά, όπως είναι τα ταξίδια και οι μετακινήσεις και πρέπει να πληρώνονται, αφού σε αυτά δεν γίνονται ούτε παζάρια, ούτε σκόντο, και αν δεν υπάρχει σταθερά κάποιος δυνατός χρηματοδότης από πίσω, τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα…» δήλωσε ο προπονητής των Χανίων.

sfp_xanion_chania_sima

Το υλικό υπάρχει, το ταλέντο ξεχειλίζει και σίγουρα τα δάκρυα δεν ταιριάζουν σε αυτή την ομάδα. Σε όλα τους τα παιχνίδια φέτος, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, τραυματισμούς, προβλήματα, άπαντες οι αθλητές, και αυτοί που αποχώρησαν αλλά και όσοι έμειναν μέχρι τέλους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Γιατί το να μην τα παρατάς και το να μάχεσαι μέχρις εσχάτων είναι μέσα στο κρητικό DNΑ, στο οποίο δίπλα στις λέξεις «ψυχή», «λεβεντιά», «καρδιά», «θάρρος» και «περηφάνια», καλώς η κακώς η λέξη «έκπτωση» δεν…. χωράει.

Απλά τα νεαρά παιδιά του Δήμου Μπουρμπάκη έμαθαν με κάπως σκληρό τρόπο, το νόμο του αθλητισμού, το νόμο της ζωής. Ό,τι δηλαδή υπάρχουν χαρές και λύπες, νίκες και ήττες.

tzougkarakis_alexandros_sfp chania_xania 1

«Τα παιδιά που έμειναν θα παίζανε μέχρι τέλους… Ειδικά αυτοί οι νεαροί αθλητές που έμειναν τον τελευταίο καιρό, είναι αξιέπαινα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και αγωνιστικά αυτό που έκαναν ήταν υπέρβαση. Τους άξιζε να πάρουν συμμετοχή και σε άλλα ματς του πρωταθλήματος και εμείς χαιρόμασταν που τα βλέπαμε. Προσωπικά εγώ ήμουν πολύ περήφανος και χαρούμενος για αυτά τα παιδιά. Αλλά τι να κάνουμε… Καλύτερα να τραυματιστούμε, απ’ το να αυτοκτονήσουμε…» επεσήμανε στο volleyplanet.gr ο Χανιώτης τεχνικός.

Για αυτό λοιπόν, τα κεφάλια ψηλά και ο ΣΦΠ κοιτά μπροστά, στο μέλλον. Πάει για τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από τη διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (8-10 Μαρτίου) απέναντι στους πρωταθλητές των υπόλοιπων νομών της Ελλάδας..

Το Σάββατο, στις 17.00 στο κλειστό της Σούδας, ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος Κρήτης, κόντρα στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού 0 ΣΦΠ Χανίων έχει στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...