DARK ROOM

Έπιασε τον Πάπα απ’ το… χέρι η UPCN Σαν Χουάν!

Έπιασε τον Πάπα απ’ το… χέρι η UPCN Σαν Χουάν!

Πέρα από την βοήθεια της Παναγίας που έχει πάντα… μαζί της, η αργεντίνικη ομάδα ρίχνεται φέτος στη μάχη της διάκρισης με την ευλογία και τις ευχές του Πάπα Φραγκίσκου A’!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ίδρυσής της οι σχέσεις της UPCN San Juan Vóley με την θρησκεία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες! Με την έδρα της να βρίσκεται δίπλα στην Παναγία του Luján College, οι ιδρυτές και φανατικοί οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς, αποφάσισαν εκτός από το αγαπημένο τους «κίτρινο-μπλε» στη φανέλα τους να βρίσκεται και η Παρθένος του Luján.

Pope Francis_UPCN San Juan

Πρόσφατα λοιπόν και έπειτα από ειδική άδεια που εξασφάλισε από το Βατικανό, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 10η επέτειο από την ίδρυσή της, η ομάδα του Σαν Χουάν επισκέφτηκε στο περιθώριο της ευρωπαϊκής περιοδεία της, την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Εκεί οι εκπρόσωποι του συλλόγου συνάντησαν τον συμπατριώτη τους, Πάπα Φραγκίσκο Α’, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Ο κατά κόσμο, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, πρώτος Πάπας της ιστορίας από τη Νότια Αμερική, που πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο των καρδιναλίων ως 266ος Πάπας ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον αθλητισμό, όντας φίλαθλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Σαν Λορέντζο.

upcn san juan

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Πέπε Βίλα οι εκπρόσωποι της Σαν Χουάν εμφανίστηκαν ενώπιον του Πάπα, ο οποίος έδωσε την ευλογία του, η οποία όπως προβλέπεται από το Βατικανό για τέτοιου είδους δράσεις ήταν στα λατινικά. Με τη σειρά τους οι άνθρωποι του αργεντίνικου συλλόγου, πλησίασαν τον Πάπα Φραγκίσκο και του έκαναν δώρο ένα χειροποίητο κασκόλ από τεχνίτη του Σαν Χουάν και μαζί ένα φάκελο με την ιστορία του συλλόγου και το σήμα του συλλόγου, που μετά από αυτή τη συνάντηση έζησε μια ακόμη μεγάλη στιγμή στην ιστορία του.

UPCN San Juan logo

Από χθες πάντως η ομάδα του Σαν Χουάν συμμετέχει μαζί με Ρεζόβια Ρεζόβ (Πολωνία) Μόντσα (Ιταλία) και Λοκομοτίβ Χάρκοβο (Ουκρανία) σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στην Κρακοβία της Πολωνίας, ενόψει της πρεμιέρας της Λίγκας της Αργεντινής.