ΔΙΕΘΝΗ

Έστησαν… άγαλμα στον Αθανασόπουλο (fot-vid)!

Έστησαν… άγαλμα στον Αθανασόπουλο (fot-vid)!

Το «γαϊτανάκι» των επιτυχιών τη γυναικεία ομάδα της Στουτγκάρδης καλά κρατεί στη Bundesliga για την ομάδα του Έλληνα προπονητή Γιάννη Αθανασόπουλου που από χθες το χάρτινο ομοίωμά του κοσμεί την έδρα της αήττητης φέτος γερμανικής ομάδας, που έπιασε την Σβέριν στην κορυφή.

Μετά λοιπόν την πρόσφατη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Allianz MTV ξεπέρασε με επιτυχία στη SCHARRena και το εμπόδιο της Ζουλ επικρατώντας μπροστά σε 1850 οπαδούς της με 3-1 (25-15, 20-25, 25-20, 25-13) σετ των φιλοξενούμενων.

allianz_suhl

«Όπλο» για μια ακόμη φορά της Στουτγκάρδης ήταν η επιθετική πολυφωνία, καθώς είχε τέσσερις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ κυριάρχησε και σε επίθεση μπλοκ. Τοπ σκόρερ της γηπεδούχου ήταν η Πέτκε με 14 πόντους, έναν περισσότερο από την Χροντσέκοβα της Ζουλ.

Με αυτήν τη νίκη της  η ομάδα της Στουτγκάρδης συνέχισε το αήττητο σερί της σε όλες τις φετινές διοργανώσεις και συγκατοικεί πλέον με 12 βαθμούς στην πρώτη θέση της κατάταξης μαζί με την επίσης αήττητη Σβέρινερ.

ernandez_athanasopoulos

Μία επιτυχημένη πορεία για την κάτοχο του φετινού Supercup Γερμανίας η οποία αναγνωρίζεται από όλους στην γερμανική πόλη, καθώς μετά τα εύσημα από τον Δήμαρχο της πόλης, στην κεντρική πύλη του SCHARRena ορθώνονται πλέον τα επιβλητικά ” ομοιώματα” από χαρτόνι των ανθρώπων, που χάρις στην εξαιρετική τους συνεργασία τα τρία τελευταία χρόνια το ” καμάρι της πόλης” έχει μεταμορφωθεί σε μία πανίσχυρη ομάδα.

Ο λόγος ασφαλώς για τον Ισπανό τεχνικό Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ και τον Έλληνα συνεργάτη του, Γιάννη Αθανασόπουλο, ο οποίος  με το έργο και την προσφορά του χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελώντας  έναν ακόμη άξιο πρεσβευτή του ελληνικού βόλεϊ στο εξωτερικό.

Foto: Jens Körner

Δείτε στο video φάσεις από την τελευταία νίκη της Στουτγκάρδης