ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

FIVB: Οικονομική «ανάσα» σε αθλητές μέσω νέου ταμείου αρωγής

FIVB: Οικονομική «ανάσα» σε αθλητές μέσω νέου ταμείου αρωγής

Τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης βοήθειας για την υποστήριξη-ανακούφιση αθλητών που πλήττονται οικονομικά από τη διακοπή του αθλήματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB).

Η ιδέα των ανθρώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι η παροχή βοήθειας σε παίκτες του βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, λόγω αναβολής ή ακύρωσης των αγώνων.

Στόχος του ταμείου υποστήριξης αθλητών, που ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Βραζιλιάνου προέδρου, Άρι Γκράσα,  είναι να καλύψει βραχυπρόθεσμα τα έξοδα επιλεγμένων αθλητών για βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, οικογενειακή φροντίδα, στέγαση και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στη διάρκεια της πανδημίας.

Implemantation

Κάθε άτομο θα πρέπει να περάσει από μια διαδικτυακή διαδικασία υποβολής αιτήσεων (δύο φάσεων) και θα κριθεί βάσει των κριτηρίων επιλογής που καθορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Το αρχικό στάδιο της εφαρμογής άνοιξε χθες 26/5 και θα διαρκέσει έως 23 Ιουνίου 2020

Phase 1

Η διαδικασία αυτή θα διευθύνεται από την Επιτροπή Αθλητών της FIVB, υπό την προεδρία του Βραζιλιάνου θρύλου του αθλήματος, Τζίμπα και του προσωπικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. “Έχουμε διαδραματίσει βασικό ρόλο στη δημιουργία του Ταμείου Υποστήριξης Αθλητών και είμαι απίστευτα χαρούμενος που επιτύχαμε μια τόσο ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία. Τώρα, ακούγοντας τις φωνές των αθλητών μας, μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια και να συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου “, δήλωσε ο πρώην Ολυμπιονίκης της “σελεσάο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να επιλεγούν για βοήθεια οι αθλητές, δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε διεθνείς ή εθνικές κυρώσεις, να μην έχουν διαπράξει παραβιάσεις κατά του ντόπινγκ και να έχουν συμμετάσχει σε ένα ελάχιστο κατώτατο όριο αγώνων κατά τη σεζόν 2018-2019 – εκτός εάν αυτό, λόγω εξαιρετικών περιστάσεων, δεν κατέστη δυνατόν.

Phase 2

Επίσης ισχύουν άλλοι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του εισοδήματος σε σχέση με τα μέσα κέρδη του τόπου κατοικίας ενός αθλητή.

Ο Πρόεδρος της FIVB, Dr Γκράσα σε σχετικό του μήνυμα επεσήμανε μεταξύ άλλων,  ότι οι παίκτες είναι «η καρδιά και η ψυχή του βόλεϊ», που σημαίνει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία έχει υποχρέωση να «βοηθήσει τους αθλητές μας να επικεντρωθούν στο να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς» αυτή τη στιγμή.