DARK ROOM

Γιόρτασε την άνοδο η «γιαγιά» των 100… κοιλιακών!

Γιόρτασε την άνοδο η «γιαγιά» των 100… κοιλιακών!

Η 57χρονη Ν. Κορεάτισα πασαδόρος, Lye Young Won οδήγησε την ιταλική Volley Fidelis Torretta στην κατάκτηση του τίτλου και στην άνοδο στην Serie B της FIPAV.

Η… σούπερ γιαγιά της ομάδας, που πριν από 20 χρόνια με προπονητή τον Μπαρμπολίνι στην Giere Roma κέρδισε το CEV Cup, δικαιολογημένα αποτελεί την… αθλητική ατραξιόν στην Crucoli Torretta, μία μικρή πολη 3.000 κατοίκων στην περιοχή της Καλαβρίας.

Won2

Nothing is impossible! H Won άνετα θα μπορούσε να είναι πρωταγωνίστρια στη διαφημιστική καμπάνια γνωστής αθλητικής εταιρείας, καθώς λίγο πριν πατήσει τα… δεύτερα «ήντα» της ζωής της, βάζει τα γυαλιά σε πολλές νεαρότερες αντιπάλους της. Παράλληλα για τις μικρότερες συμπαίκτριές της αποτελεί ένα σπουδαίο πρότυπο.  Το μυστικό της; Καλή φυσική κατάσταση, σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με έναν μέτριο τρόπο ζωής. Δίχως υπερβολές και στερήσεις. Βλέποντας την κανείς να προσπαθεί να σώσει τις «χαλασμένες» υποδοχές, σκέφτεται ότι είναι αδύνατον να βγει μια σωστή πάσα, παραδέχεται κι η ίδια. Όχι, για αυτήν όμως… «Είναι φυσιολογικό για μία αθλήτρια με 30 χρόνια και βάλε καριέρας στα πόδια της. Και αυτό είναι που αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο και ερέθισμα για τις νεότερες αθλήτριες, μολονότι το βόλεϊ με την πάροδο των ετών έχει αλλάξει με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αισθάνομαι λίγο… μπερδεμένη» τονίζει η Ν. Κορεάτισα υπερπρωταθλήτρια με δεκάδες διακρίσεις στο παλμαρέ της.

won 3_n

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που συζητιέται έντονα στα αποδυτήρια της Volley Fidelis Torretta. Η… σχέση της με τον προπόνητή! Με τη μαμά Λίε στο ταραφλεξ και τον γιό της Γκιουζέπε Μπόραμ Αλφιέρι, στον πάγκο, θα περίμενε κανείς να υπάρχει… σύγκρουση συμφερόντων.  Όμως η πρώην διεθνής άσος της Ν. Κορέας ήταν η πρώτη παίκτρια που αγκάλιασε ο νεαρός τεχνικός στους πανηγυρισμούς για την άνοδο! «Μου ζήτησε ο γιός μου να βοηθήσω την ομάδα κι αυτό έκανα!» υποστηρίζει με ενθουσιασμό πλέον η μαμά, που σύμφωνα με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Σαμουέλε Αλμπανέζε «στην προπόνηση κάνει καθημερινά 100 κοιλιακούς… Και το κάνει με τόση φυσικότητα και πάντα με χαμόγελο, δίνοντας το παράδειγμα στις νεότερες συναθλήτριές της».

barum_won