ΔΙΕΘΝΗ

«Κρέμασε τη φανέλα του» ο Αλεσάντρο Φέι

«Κρέμασε τη φανέλα του» ο Αλεσάντρο Φέι

Μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Κριστιάνο Σαβάνι, ένα ακόμη κομμάτι της σπουδαίας ιστορίας του ιταλικού βόλεϊ είπε “αντίο” στα γήπεδα.

Ο θρυλικός “μπόμπερ” της Πιατσέντζα και τοπ σκόρερ όλων των εποχών της ιταλικής Serie A  (10.152 πόντους σε 721 παιχνίδια πρωταθλήματος-Κυπέλλου), Αλεσάντρο Φέι ανακοίνωσε εδώ και λίγα 24ωρα το τέλος της καριέρας του,  κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που διοργάνωσε η Gas Sales Piacenza Volley, της οποίας τη φανέλα τίμησε επί πέντε χρόνια.

fox_fei_italia

“Θέλω να ανακοινώσω τη συνταξιοδότησή μου από την ενεργό δράση”, δήλωσε ο συμπαίκτης του “δικού μας”, Ματέο Πάρις, παρουσία αθλητικών διευθυντών, προπονητών, φίλων και ΜΜΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει κοντά στο άθλημα, αναλαμβάνοντας χρέη διευθυντή στην ομάδα της Πιατσέντζα.

“Ίσως αναρωτιέστε γιατί πήρα αυτήν την απόφαση αυτή τη στιγμή. Έχω την ευκαιρία να παραμείνω στο βόλεϊ ως υπεύθυνος ομάδας της Gas Sales Piacenza Volley. Με αυτόν τον σύλλογο και σε αυτήν την πόλη, την Piacenza, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Αποδέχομαι την προσφορά τους χωρίς δισταγμό. Σίγουρα δεν θα παίζω στο γήπεδο, αλλά θα μείνω κοντά στο άθλημα ως προπονητής και θα είμαι έτοιμος να υποστηρίξω τους παίκτες που θα είναι στην ομάδα για την επόμενη σεζόν. Όσον αφορά για την αγωνιστική μου καριέρα, δεν στεναχωριέμαι καθόλου…” συμπλήρωσε ο “Fox”, όπως είναι γνωστός ο 41χρονος άσος, που δέχθηκε συμβολικά το επίσημο σακάκι του τεχνικού διευθυντή της Πιατσέντζα σε live μετάδοση, από τον  Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων Gas Sales Volley και θρυλική μορφή του ιταλικού βόλεϊ, Χρίστο Ζλατανοφ.

zlatanov_fei

Πριν ένα χρόνο μάλιστα, στον αγώνα της Πιατσέντζα με τη Μόντσα, ο Φέι είχε πάρει από τον Ζλατανοφ, και το στέμμα του κορυφαίου, σκόρερ στην Ιταλία που κατείχε μέχρι τότε με 9688 πόντους, γνωρίζοντας την αποθέωση στο “PalaBanca” από συμπαίκτες, αντιπάλους, και κόσμο.

fei_piacenza

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της 25χρονης καριέρας του με τη “σκουάντρα ατζούρα”, ο Ιταλός κεντρικός/διαγώνιος έχει μεταξύ άλλων στο παλμαρέ του τρία ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο 2004, χάλκινα 2000, 20012) έναν παγκόσμιο τίτλο (1998), δύο χρυσά σε Word Legaue, δύο τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης (2003 και 2005)

Σε συλλογικό επίπεδο, πέρα από το πλήθος ατομικών διακρίσεων, ο Φέι πανηγύρισε τα περισσότερα από τα τρόπαια με τα χρώματα της Σίσλεϊ Τρεβίζο, όπου έπαιξε από το 2001 έως το 2012, και της Πιατσέντζα, όπου αναδείχθηκε ο αγαπημένος παίκτης των φίλων της ομάδας. Συνολικά λοιπόν στο παλμαρέ του ο Φέι έχει 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Cev Cup, 3 Challenge Cup, 4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας και 6 Σούπερ Καπ.