BEACH VOLLEY

Μαρίες από… μάλαμα στο Βολκάνο

Μαρίες από… μάλαμα στο Βολκάνο

Μετά τον εντός έδρας τίτλο των πρωταθλητριών Ευρώπης U18 στο Καζάν οι νεαρές Ρωσίδες, Βορόνινα/Μποντσάροβα, που υποχρέωσαν στο ιταλικό Βολκάνο τις διεθνείς μας Κλέπκου/Ματίου στην 5η θέση της κατάταξης πανηγύρισαν σήμερα στη “σιτσιλιάνικη” έδρα και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ U20.

Στον τελικό κόντρα στις Ιταλίδες και Νο 1 του τουρνουά, Όρσι Τοτ/Τέι οι δύο… Μαρίες από τη Ρωσία, Βορόνινα και Μποντσάροβα (Νο 3), που υποχρέωσαν τις “δικές” μας πρωταθλήτριες, Κλέπκου/Ματίου στην 5η θέση, βρέθηκαν να χάνουν από τις “οκοδέσποινες” με 1-0 σετ μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από την κερκίδα. Με αντεπίθεση διαρκείας όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ και τελικά έπειτα από δραματικό τάι μπρέικ που κρίθηκε στα… σημεία έφτασαν έπειτα από 43′ στην δύσκολη επικράτηση με 2-1 (19-21, 21-9, 15-13) σετ και στον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο στην άμμο, που συνοδεύτηκε και από 160 πολύτιμους βαθμούς.

Μετά την ήττα των “ατζούρε” στον τελικό, η Ιταλία είχε μία ακόμη ευκαιρία να καμαρώσει μία ομάδα της στο βάθρο, όμως οι Ολλανδέζες πρωταθλήτριες, Φαν Ντρίελ/Σταμ (Νο 2) στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στις “γηπεδούχες” Βαράσι/Φεράρις (Νο 27) και με τη νίκη τους 2-0 σετ (21-14, 21-16) σε 30′ πανηγύρισαν την 3η θέση στην κατάταξη και 96 σημαντικούς βαθμούς.

volcano_u20_2

Με αγάπη απ’ τη Ρωσία και στα αγόρια

Στο αντίστοιχο ηλικιακά τουρνουά  των αγοριών, όπου οι διεθνείς μας Κανέλλος/Ιωαννίδης κατέλαβαν την 17η θέση της κατάταξης, πρωταθλητρια Ευρώπης αναδείχθηκε μια ακόμη ομάδα της Ρωσίας, οι Ιβάνοφ/Γκορμπένκο που επικράτησαν με 2-0 (21-19, 21-18) σετ των Ελβετών, Μπρέερ/Χάουσενερ. Με το ίδιο ακριβώς σκορ 2-0 (21-19, 21-18) οι Γαλλοι Πλατρε/Φορέ επιβλήθηκαν των “οράνιε”, Μπλομ/Ντε Γκρόοτ και ανέβηκαν στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, της διοργάνωσης, όπου την ελληνική διαιτησία εκπροσώπησε επάξια ο διεθνής “ρέφερι”, Χαράλαμπος Παπαδογούλας.