DARK ROOM

Ο θάνατος «ξενυχτά» στο Μaceio (fot-vid)!

Ο θάνατος «ξενυχτά» στο Μaceio (fot-vid)!

Tο διεθνές δίδυμο του μπιτς βόλεϊ Αρβανίτη-Καραγκούνη ξύπνησε προχθές τα ξημερώματα στη Βραζιλία από πυροβολισμούς.

Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησαν οι Eλληνίδες πρωταθλήτριες που εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται στο Μaceio για να συμμετάσχουν στο Maceio Open τουρνουά World Tour της FIVB που αρχίζει αύριο στην βραζιλιάνικη έδρα και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

karagkouni_arvaniti

Μία σειρά πυροβολισμών που ακουστήκαν έξω από το ξενοδοχείο Pajucara, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή, προκάλεσαν τον πανικό σε  στις Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη, που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν.

«Χθες το βράδυ, κατά τις 03:30 τα ξημερώματα έπεσαν ξαφνικά συνεχείς πυροβολισμοί» δήλωσε στο Volleyplanet η διεθνής Βίκυ Αρβανίτη, εξιστορώντας την εμπειρία της. «Ήταν τόσο κοντά μας, γιατί ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός σαν να γινόταν απ’ έξω από το παράθυρο του δωματίου. Επειδή το κρεβάτι μου είναι δίπλα στο παράθυρο, πάνω στον ύπνο μου πετάχτηκα σαν ελατήριο και πήδηξα πάνω στην Πένυ…

Maceio _parathyro

Εννοείται ότι δεν τόλμησα να κοιτάξω καθόλου από το παράθυρο! Απλά το πίσω μέρος του δωματίου στο ξενοδοχείο βλέπει σε κάποια από τις φαβέλες της πόλης! Η Πένυ (σ.σ Καραγκούνη) πάντως πιο πολύ τρόμαξε από μένα που έπεσα πάνω της, παρά από τους πυροβολισμούς…» τόνισε η Αρβανίτη, που σε αντίθεση με την παρθενική παρουσία της Καραγκούνη στη Βραζιλία, έχοντας δει… πολλά στα ταξίδια της, δικαιολόγησε την συμπεριφορά της συμπαίκτριά της ως «άγνοια κινδύνου».

propoinisi

Το επόμενο πρωινό, όπως ήταν φυσικό, στο περιθώριο της προετοιμασίας με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Κωνσταντίνο Ποθητάκη, το νυχτερινό συμβάν επιβεβαίωσε και ο Φινλανδός ομόλογος του επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι όσο κι αν περίμενε, δεν ακουστήκαν ποτέ σειρήνα περιπολικού, αφού εκεί είναι «γκέτο» και αποφεύγει να πλησιάζει η αστυνομία.

Maceio, η 3η πιο βίαια πόλη του κόσμου

Η έδρα της Εθνικής μας, το Maceio, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας  Alagoas, στο βορρά της Βραζιλίας, θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη της χώρας του σάμπα και του καφέ, ενώ με ποσοστό 135 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους κατέχει την 3η θέση στην λίστα των πόλεων όλου του κόσμου με τoν υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας.

Maceio_foto

Παρόλο που το Maceio φημίζεται για τις ειδυλλιακές του παραλίες  και την υπέροχη αρχιτεκτονική του, το ποσοστό ανθρωποκτονιών της πόλης έχει ανέβει κατά 185% μέσα σε μόλις 10 χρόνια. Τα μεγαλύτερα αίτια της βίας στην πόλη είναι η διακίνηση ναρκωτικών, καθώς πολλοί τοξικομανείς δολοφονούνται κάθε εβδομάδα λόγω των απλήρωτων χρεών τους στους εμπόρους κοκαΐνης.

brazil-maceio-violence

Στις φαβέλες της πόλης μάλιστα, ζει μια οικογένεια που τα τελευταία χρόνια έχει δει να δολοφονούνται και τα 5 της παιδιά!

Εξίσου θλιβερά όμως είναι και τα άλλα “πρωτεία” σε κρούσματα βίας που κατέχει το Maceio, όπως οι 304,4 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους και οι 16,4 περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανά 100.000 κατοίκους της πόλης.

Πάρτε μία… γεύση από την πόλη που φιλοξενεί το Maceio Open του World Tour της FIVB στο video που ακολουθεί.