ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΔΒΕ : «Χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις η εφαρμογή των κανονισμών»

ΟΔΒΕ : «Χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις η εφαρμογή των κανονισμών»

Με αφορμή την μη διεξαγωγή του αγώνα Πανιώνιος – ΧΑΝΘ, η ΟΔΒΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε στηρίζει την απόφαση των διαιτητών να κλείσουν το φύλλο αγώνα τηρώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις» τους κανονισμούς…

Η μη έναρξη του αγώνα του Πανιωνίου με την ΧΑΝΘ προκάλεσε αρκετές -και εν πολλοίς -δικαιολογημένες αντιδράσεις όσον αφορά την αυστηρότητα με την οποία επέλεξαν οι διαιτητές να εφαρμόσουν τους κανονισμούς και να μηδενίσουν τους «κυανέρυθρους» ουσιαστικά για μόλις 5 επιπλέον λεπτά καθυστερημένης έλευσης του γιατρού στο γήπεδο απο τον προβλεπόμενο χρονο (15’).

Η ΟΔΒΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε στήριξε –όπως αναμενόταν- την «αυστηρή» απόφασή των διαιτητών μένοντας ουσιαστικά στους τύπους και όχι στην ουσία η οποία θα… «διευκόλυνε» τις ομάδες να διεκδικήσουν στο γήπεδο τους βαθμούς και που «ματώνουν» για τις πληρωμές και τα έξοδα διαιτητών σε κάθε παιχνίδι τους.

Η ανακοίνωση της ΟΔΒΕ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΒΕ με αφορμή τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την απόφαση των διαιτητών να μην διεξαχθεί ο αγώνας Πανιώνιου Γ.Σ. – Χ.Α.Ν.Θ. για το πρωτάθλημα της Pre League γυναικών, ένεκα της μη έγκαιρης προσέλευσης του ιατρού του αγώνα (άρθρο 13 παρ. 3 περ. η Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρω/των), οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:

Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις να εφαρμόζουν τον κανονισμό παιδιάς του αθλήματος και τις εκάστοτε ισχύουσες προκηρύξεις. Οι εν λόγω εγγυήσεις διασφαλίζουν την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων και την ισονομία μεταξύ των διαγωνιζομένων σωματείων.