Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με «όπλο» την έδρα…

Με «όπλο» την έδρα…

Με δυο αναμετρήσεις συνεχίζεται η 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών σε δυο έδρες για… δυνατές μάχες.

17.00 (Νοvasports-4): Μ.Γ.Σ.Εθνικός – Παμβοχαϊκός

Στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό και θέλει να κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά με το δεξί. Μετά από τις δυο εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα (Φοίνικα Σύρου, Λαμία) αλλά και μια σπουδαία νίκη στην Ευρώπη, η ομάδα του Μουστακίδη αναζητά ψυχολογία και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα εν Ελλάδι.

Η έδρα και μόνο αποτελεί αβαντάζ για την ομάδα του Έβρου που φέτος στο «σπίτι» της μετρά μόλις μια ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η διοίκηση έκανε μέσω ανακοίνωσης και το καθιερωμένο κάλεσμα στου φίλους του Εθνικού:  Καλούμε τον “παίχτη παραπάνω”, τον κόσμο μας, να είναι δίπλα στην ομάδα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου (17:00) και να γεμίσει γι ακόμα μία φορά το  “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, δίνοντας τον παλμό της νίκης στους παίχτες μας! 

Από την άλλη, ο Παμβοχαϊκός που με κάθε ευκαιρία αναζητά βαθμούς θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, αφού με εξαίρεση την τελευταία αναμέτρηση, όπου γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό η πορεία της ομάδας είναι ανοδική.  Ο λίμπερο της Βόχας, Δημήτρης Ζήσης μιλώντας στο Volleyplanet για την αναμέτρηση σχολίασε: «Είναι ένα δύσκολο ματς μέσα σε μια έδρα αντίστοιχα δύσκολη. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα που πιέζει από το σερβίς και εμείς πρέπει να αντέξουμε σε αυτό για να είμαστε μέσα στον αγώνα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

18.30: Α.Ο.Κηφισιάς – ΑΕΚ

Στο απόρθητο «Ζηρίνειο», ο  Α.Ο.Κηφισιάς υποδέχεται την ΑΕΚ και δεν θέλει επουδενί η «13η» να του χαλάσει το φετινό αήττητο σερί στο «σπίτι» του.

Αγωνιστικά προβληματα δεν υπάρχουν με εξαίρεση τον πυρετό που έχει ανεβάσει από την Παρασκεύη ο Νίκος Παπαγγελόπουλος. Ο πασαδόρος της ομάδας των Βορείων Προαστίων, Δημήτρης Νικολάκης είπε: «Βρίσκουμε την ΑΕΚ σε μία ιδιαίτερη στιγμή που φαίνεται να έχει προβλήματα. Η λογική λέει πως θα νικήσουμε, αλλά αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί στο γήπεδο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή που έχουμε επί της ΑΕΚ και να πάρουμε τρεις βαθμούς που θα διατηρήσουν την ομάδα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αν καταφέρουμε να χαλάσουμε το καλό πρόσωπο που έχουμε στους τελευταίους αγώνες θα είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Από την άλλη η AEK με τον Βούλγαρο προπονητή Πλάμεν Κριστόφ να κάνει ντεμπούτο δεν θα έχει τους Σφενδυλάκη-Χατζόπουλος στη διάθεσή της αφού δεν έχουν βγάλει ακόμα δελτία γιατί υπάρχουν εκκρεμότητες με τις προηγούμενες ομάδες τους ΜΕΝΤ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.

O Πλάμεν Χριστόφ ανέφερε: «Τα προβλήματά μας είναι γνωστά. Θα χρειαστεί να παίξουμε πιο καλά σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είδα την Κηφισιά στον αγώνα της με την Ορεστιάδα. Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο βόλεϊ. Με ό,τι όπλα έχουμε θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».