ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια ξανά η Σάντα Κρουζέιρο

Παγκόσμια ξανά η Σάντα Κρουζέιρο

Στον κουβανικό “εμφύλιο” τελικό του φάιναλ φορ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων οι δύο Κουβανοί των θριαμβευτών στο πορτογαλικό Μπέτιμ αποδείχθηκαν καλύτεροι από τον έναν των αντιπάλων και έτσι οι Βραζιλιάνοι με MVP τον πασαδόρο τους, Αρζονά κατέκτησαν τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Μπροστά σε περίπου 6.500 τυχερούς θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της Μπράγκα και παρακολούθησαν θέαμα παγκόσμιας κλάσης, η κάτοχος του τίτλου ενισχυμένη από φέτος με τους Κουβανούς Λεάλ και Σιμόν να πετυχαίνουν συνολικά 13 και 7 πόντους αντίστοιχα, επικράτησε με 3-0 (25-21, 25-23, 25-15) της ρωσικής πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ζενίτ Καζάν, που είχε μοναδικό παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Κουβανό, Λεόν (13π). Τοπ σκόρερ του τελικού με 14 πόντους ο Εβάντρο των νικητών που πανηγύρισαν τον τρίτο τους τίτλο στο θεσμό μετά το 2013 και 2015.

Στον αγώνα για την τρίτη θέση η ιταλική φιναλίστ του Champiosn Legaue, Τρεντίνο του MVP του μικρού τελικού της διοργάνωσης, Τζιανέλι επιβλήθηκε με 3-2 σετ της αργεντίνικης Μπολιβάρ, του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Κάρλος Χαβιέρ Βέμπερ και σκαρφάλωσε στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Τοπ σκόρερ για τους Ιταλούς ο Σλοβένος πρώην άσος των ερυθρόλευκων, Τίνε Ουρνάουτ με 17π, ενώ για την 4η στην κατάταξη ομάδα ο Αυστραλός Έντγκαρ Τόμας με 25 πόντους αναδείχθηκε σε τοπ σκόρερ του αγώνα.

Εκτός του 37χρονου MVP του τελικού Γουίλιαμ Αρζονά δύο ακόμη άσοι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης.

dreamteam2

Δείτε κάποιες φάσεις από το θέαμα παγκόσμιου επιπέδου στον τελικό