CHAMPIONS LEAGUE

«Πάει» η πρόκριση για Πρωτοψάλτη, «πάνε» και οι… μπύρες!

«Πάει» η πρόκριση για Πρωτοψάλτη, «πάνε» και οι… μπύρες!

Η γερμανική Φριντριχσχάφεν δεν κατάφερε στο χθεσινό β΄ματς των πλέι οφ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ να κερδίσει την πολωνική Ζάκσα Κόζλε και με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς με τους Πολωνούς, έμεινε εκτός φάιναλ φορ, σκορπώντας απογοήτευση στους οπαδούς των γηπεδούχων, που δεν κατάφεραν να “πνίξουν” τον καημό τους στην… μπύρα!

Ο Βέλγος τεχνικός προπονητής της Φριντριχσχάφεν και ομοσπονδιακός προπονητής της Πολωνίας, Βίταλ Χέινεν, γνωστός για την… τρέλα που «κουβαλά», έταξε πριν από το ματς στους οπαδούς του, σε περίπτωση νίκης , 2500 λίτρα μπύρας για τα πρώτα 500 άτομα που θα εμφανιστούν στην “ZF Arena”. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με εκείνο που είχε τάξει και πέρυσι, ενόψει του αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ζενίτ Καζάν.

Μιλάμε για πολύ… μπύρα, αφού η παραπάνω ποσότητα ανέρχεται περίπου σε 700 γαλόνια, ή 1,3 γαλόνια μπύρα (5 λίτρα) ανά οπαδό, ήτοι περίπου 13 κουτιά. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η Γερμανία είναι ο 5ος μεγαλύτερος καταναλωτής μπύρας στον κόσμο, με ετήσια κατανάλωση κατά κεφαλήν 105 λίτρα (27 γαλόνια).  Και για να καταλάβει κανείς το …μέγεθος αρκεί να πούμε ότι οι Η.Π.Α. συγκαταλέγονται στην 17η θέση της σχετικής λίστας με κατά κεφαλήν κατανάλωση 76 λίτρων (20 γαλόνια).

Σχεδόν 4.000 οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα, ελπίζοντας μαζί με την πρόκριση των “Ζέπελιν”, να απολαύσουν και ένα μέρος του παγωμενου… επάθλου που τους υποσχέθηκε ο Χέινεν.

protopsaltis_vfb

Τελικά όμως όλες τις ελπίδες τους έπεσαν στο κενό, καθώς η Φριντριχσχάφεν, σε μία από τις χειρότερες ίσως φετινές της εμφανίσεις, ηττήθηκε σε 72 με 3-0 (25-19, 25-18, 25-13) από τους Πολωνούς, που κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς. Για την “οικοδέσποινα” , που στο α’ ματς είχε ηττηθεί με 3-2 σετ, ο Πρωτοψάλτης έμεινε στους 6 πόντους (5/9 επιθ., 1 μπλοκ, 42% υπ, 35% αρ.), τρεις λιγότερους από τον τοπ σκόρερ των Γερμανών με 9π, Βίσενχάιμερ.

Ενδεικτικό της αρνητικής απόδοση της Φριντριχσχάφεν, το γεγονός πως δεν είχε αθλητή με διψήφιο αριθμό πόντων, τη στιγμή που για τους αντιπάλους της ο Τόρες με 16 πόντους ήταν ο τοπ σκόρερ της αναμέτρησης και ακολούθησαν οι Ντεροό (15π), Βισνιέφσκι (14π).

“Η Ζάκσα έκανε πολύ καλή δουλειά απόψε” τόνισε μετά το ματς ο Βίταλ Χέινεν που πρόσθεσε ότι “πρέπει να δεχτούμε ότι η πρωταθλήτρια ομάδα της Πολωνίας είναι καλύτερη από την επικεφαλής ομάδα του πρωταθλήματος στη Γερμανία. Συγχαρητήρια στη Ζάκσα. Η επίθεσή τους ήταν εκπληκτική. Απόψε μάθαμε πολλά…”.

heynen_gardini

Από την πλευρά των νικητών, ο Ιταλός τεχνικός Αντρέα Γκαρντίνι, που στο F4 του Καζάν θα κληθεί στον α’ ημιτελικό να αποκλείσει τους συμπατριώτες του στην Τσιβιτανόβα, δήλωσε “πολύ περήφανος για την ομάδα μου και τους οπαδούς. Απόψε τα πήγαμε πολύ καλά σε επίθεση και άμυνα. Τώρα έχουμε το εισιτήριο για το Final Four. Ελπίζω ότι οι οπαδοί μας θα έρθουν στο Καζάν, όπως μας ακολουθούν εξάλλου παντού στην Ευρώπη…”