BEACH VOLLEY

Πέμπτες στη Βάρη οι Αρβανίτη/Καραγκούνη

Πέμπτες στη Βάρη οι Αρβανίτη/Καραγκούνη

Την 5η θέση στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Vari Sports Club με νικήτρια τη Γερμανία, κατέλαβε η Εθνική ομάδα των Αρβανίτη/Καραγκούνη.

Κάτι από… Ριο Ντε Τζανέιρο θύμισαν τα τελευταία 24ωρα οι υπέροχες εγκαταστάσεις της Βάρης, καθώς μετά τις προπονήσεις των προηγήθηκαν, σήμερα αυτή η μικρογραφία του Grand Slam ολοκληρώθηκε με ένα πολύ δυνατό τουρνουά, που παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Beach Volley, Θανάσης Ρέρρας μαζί με το Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Σιδέρη και το μέλος του Δ.Σ, Νεκτάριο Χαλβατζή.

Οι εθνικές ομάδες Ελλάδας, Γερμανίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας, Πολωνίας (1 και 2) χωρίστηκαν σε δύο ομίλους (Γερμανία, Πολωνία 2, Φινλανδία στον Α’ και Ελλάδα, Νορβηγία, Πολωνία 1 στον Β’) με τους αγώνες της Α’ φάσης να ολοκληρώνονται στα δύο σετ. Το πρώτο στους 21 πόντους (με τον νικητή να παίρνει 2 βαθμούς) και το δεύτερο στους 15 πόντους (με τον νικητή να παίρνει ένα βαθμό).

Αντιθέτως οι αγώνες κατάταξης διεξήχθησαν κανονικά, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω του τραυματισμού της Λέχτονεν η Πηγιάνα Μεθενίτη αγωνίστηκε ως παρτενέρ της Λάχτι στην ομάδα της Φινλανδίας.

Στον αποψινό τελικό του τουρνουά οι Γερμανίδες πρωταθλήτριες του Έλληνα πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Σπύρου Καραχάλιου, Σαντάλ Λάμπουρερ και Τζούλια Σούντε, που όπως και οι διεθνείς μας κατέλαβαν στο Gran Slam Rio 2016 την 9η θέση, επικράτησαν με 2-1 σετ των «ασημένιων» στο βραζιλιάνικο τουρνουά , Κίνγκα Κολόσινσκα και Μόνικα Μπρόσζτεκ από την Πολωνία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α’ όμιλος
Γερμανία – Πολωνία2 2-0
Πολωνία2 – Φινλανδία 1-1 (1-2 οι βαθμοί)
Γερμανία – Φινλανδία 2-0

Β’ ομιλος
Ελλάδα – Νορβηγία 1-1 (1-2 βαθμοί)
Ελλάδα – Πολωνία 1-1 (1-2 βαθμοί)
Πολωνία1 – Νορβηγία 1-1 (2-1 βαθμοί)

Αγώνες κατάταξης:
Θέσεις 1-2: Γερμανία – Πολωνία1 2-1
Θέσεις 3-4: Φινλανδία – Νορβηγία 0-2
Θέσεις 5-6: Ελλάδα – Πολωνία2 2-0