Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρόστιμα σε Ολυμπιακό, Σεπέδα

Πρόστιμα σε Ολυμπιακό, Σεπέδα

Με χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή της ΕΣΑΠ για τον δεύτερο ημιτελικό (8/4), ο Ολυμπιακός και ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Σεπέδα, για τον τρόπο πανηγυρισμού του μετά τη λήξη του παιχνιδιού όπου ο «δικέφαλος» επικράτησε με 3-2.

Αναλυτικά ο αθλητικός δικαστής, επέβαλλε πρόστιμο 1000 ευρώ (ειχε επιβάλλει άλλα 600 ευρώ για τον Ά ημιτελικό) για τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα με τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού για τη συμπεριφορά των  οπαδών του Ολυμπιακού, τα  οποία το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Volleyleague αποφάσισε ότι επρόκειτο για περιορισμένης έκτασης επεισόδια.

Επίσης  επιβλήθηκε στον Κουβανό αθλητή του «δικεφάλου», πρόστιμο 200 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά και ειρωνική χειρονομία προς τους θεατές του συγκεκριμένου αγώνα και έγγραφη επίπληξη στον ΠΑΟΚ ως συνυπεύθυνο για την

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:

“Δικάζοντας βάσει του φύλλου αγώνα και της έκθεσης κομισάριου του αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ της 8 Απριλίου 2016 (2ος ημιτελικός πλέι οφ) και λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρισμούς του εγκαλουμένου ΤΑΑ που προβλήθηκαν προφορικώς από τους παριστάμενους εκπρόσωπούς του, επιβάλλει:

1. Στο ΤΑΑ Ολυμπιακός ΣΦΠ χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ, για παράβαση των αρ. 1, 17 παρ. 1, 19, 22 και 23α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ (επεισόδια περιορισμένης έκτασης εντός αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη του αγώνα).

2. Στον αθλητή του ΠΑΟΚ Αμπρέου Σεπέντα (Cepeda Abreu) χρηματικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ για παράβαση των αρ. 1, 2, 3α, 12 και 14 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ (ανάρμοστη συμπεριφορά και δη ειρωνική χειρονομία αθλητή προς θεατές μετά τη λήξη του αγώνα.

3. Στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ την πειθαρχική ποινή της έγγραφης σύστασης για παράβαση των άρθρων 1, 17 παρ. 1, 2Α περ. α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ (ευθύνη ΤΑΑ για παράπτωμα αθλητή του.”