Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πρώτα ραντεβού στα πλέι οφ!

Πρώτα ραντεβού στα πλέι οφ!

Πρεμιέρα για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Volleyleague με τέσσερις αναμετρήσεις εκ των οποίων οι τρεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Ολυμπιακός έχει το πιο εύκολο έργο κόντρα στον Ηρακλή καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη ενώ αντίθετα σε Κυψέλη και Βραχάτι οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες αλλά και στην Πυλαία το ντεμπούτο του Ελγκέτα στον πάγκο του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει! 

18.30 Ολυμπιακός – Ηρακλής Πετ.

O πρώτος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός θα υποδεχτεί στο «Μελίνα Μερκούρη» τον Ηρακλή που τερμάτισε στην 8η θέση της κανονικής περιόδου στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 1-8 της πρώτης φάσης των πλέι οφ.

Οι αγώνες της κανονικής περιόδου δεν λαμβάνονται υπ΄οψη ωστόσο ο Ολυμπιακός με δύο νίκες 3-1 και 3-0 σετ αποτύπωσε την κυριαρχία του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. (1ος αγώνας πλέι οφ για θέσεις 1-8, 30/3, 18.30, Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου).

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και όποια ομάδα προκριθεί στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιά.

O Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη στους Αγίους Θεοδώρους επί της Κυζίκου και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 21 νίκες σε 22 αγώνες και συνολικά 62 βαθμούς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των πλέι οφ. Σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να υπερασπιστούμε το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε εξασφαλίσει με την καλή δουλειά που κάναμε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή αρχή με τον Ηρακλή και να ολοκληρώσουμε την πρόκριση στα ημιτελικά την Δευτέρα στο δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη».

Ο Ηρακλής την Κυριακή ηττήθηκε στην έδρα του από την Κηφισιά και συνεχίζοντας χωρίς Αναστασιάδη, Χριστόφα θέλει να κάνει ένα καλό φινάλε με δυνατούς αγώνες για τους νέους και ταλαντούχους αθλητές του.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Δεν κρύβουμε πως σε αυτή τη σειρά αγώνων υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Όλη η πορεία μας και η προσπάθεια που κάναμε χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια και καλές εμφανίσεις στο σύνολο των αγώνων. Θα προσπαθήσουμε για καλή εμφάνιση. Θα είναι μία ακόμα καλή εμπειρία για τα νέα παιδιά της ομάδας μας».

18.00 ΠΑΟΚ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Με νέο προπονητή τον Αργεντινό Χόρχε Ελγκέτα στη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον πρώτο αγώνα της Α΄φάσης των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8 του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα».
Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες και όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου (30, 18.00, 1ος αγώνας Α΄φάσης πλέι οφ, Διαιτητές: Θεμελής, Δεληκωστίδης).

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Παμβοχαϊκού στην 22η αγωνιστική. Ξεκινώντας από την 2η θέση της κανονικής περιόδου έχοντας πετύχει 18 νίκες σε 22 αγώνες θέλει να κάνει νέα αρχή με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχή αγωνιστική περίδο.

Ο Χόρχε Ελγκέτα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, οι οποίοι καλούνται να αποδείξουν την ποιότητα τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, με την πεποίθηση όλων να γράψουν εκ νέου ιστορία, ξεκινώντας από το πρώτο ματς. Είναι η τέτρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χόρχε Ελγκέτα είπε: «Πρώτα από όλα, είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Ξέρω την ομάδα, γνωρίζω για τον κόσμο που είναι φανταστικός και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τους παίκτες να πάμε μπροστά. Μέσα σε δυο μέρες είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Για να προχωρήσουμε πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Το ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι πολύ δύσκολο. Κάθε μέρα μια καινούργια μέρα και ένας καινούργιος στόχος. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να δούμε τη συνέχεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθήσει».

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας υποστήριξη από τους οπαδούς του συλλόγου: «Ο Α.Σ. και το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ, καλούν όλους τους φιλάθλους της ομάδας να παρευρεθούν στο γήπεδο στηρίζοντας, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, την ομάδα, ενόψει των δύσκολων αγώνων στην προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5€ (κανονικό) και 10€ (VIP). Η διάθεση θα γίνεται από:

Από τα γραφεία του ΤΑΠ στο PAOK SPORTS ARENA, Τετάρτη (12.00-17.00) και Πέμπτη (10.00-μέχρι την έναρξη του αγώνα)

  1. Μέσω internet στη διεύθυνση: www.tickethour.com
  2. Καταστήματα Γερμανός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ο Εθνικός με 12 νίκες σε 22 αγώνες ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της κανονικής περιόδου και θα ρισκάρει για τη μεγάλη υπέρβαση.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Η αλλαγή προπονητή πάντα βοηθάει τις ομάδες έστω κι αν κάθε αλλαγή δεν είναι εύκολη. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής είχε στόχο το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε άλλο στόχο τον οποίο ήδη έχουμε πετύχει. Κατεβαίνουμε χωρίς πίεση και άγχος για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν βρούμε ευκαιρίες θα τις εκμεταλευτούμε».

18.30 Παναθηναϊκός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Tέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στο φινάλε της κανονικής περιόδου ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρρου αρχίζουν νέο κύκλο αγώνων για την Α΄φάση των πλέι οφ. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες. (1ος αγώνας πλέι οφ για θέσεις 1-8, 30/3, 18.30, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης).

O Παναθηναϊκός ηττήθηκε την Κυριακή στη Σύρο από τον Φοίνικα με 3-2 σετ παρότι προηγήθηκε 2-0 σετ ωστόσο όπως εξελίχθηκε ο αγώνας στο Βραχάτι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του ΠΑΟΚ οι πράσινοι έπαιζαν μόνο για το γόητρο. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου σημείωσε 17 νίκες σε 22 αγώνες και έφτασε στους 50 βαθμούς στην κανονική περίοδο.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή της σειράς μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.  Η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις 2 νίκες και ο Παναθηναϊκός θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο πάλεψε την κανονική περίοδο.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Ξεκινάμε διαφορετική σειρά αγώνων. Το ότι παίξαμε με τον Φοίνικα την Κυριακή έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στη Σύρο προηγηθήκαμε 2-0 σετ αλλά δεν αξιοποιήσαμε το προβάδισμα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και να περάσουμε στα ημιτελικά και από εκεί στον τελικό. Όλα όμως πρέπει να γίνουν σωστά και στη σειρά τους».

Ο Φοίνικας Σύρου ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Παπαδόπουλο που είναι τραυματίας. Οι συριανοί έχουν παράδοση στα πλέι οφ με καλές πορείς και ανατροπές εδρών. Τη σεζόν 2015-16 έφτασαν μέχρι τους τελικούς και ξεκινώντας από την 6η θέση στην κανονική περίοδο θέλουν να κάνουν την υπέρβαση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Στην κανονική περίοδο ο Φοίνικας σημείωσε 12 νίκες σε 22 αγώνες φτάνοντας στους 37 βαθμούς.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Μετά τις νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή. Δεν είναι εύκολο να κάνεις συνεχόμενες νίκες σε αυτό το επίπεδο αλλά από τη στιγμή που έχουμε βρει ρυθμό και διανύουμε περίοδο φορμαρίσματος είμαστε ικανοί για όλα».

20.00 ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς

Ο Παμβοχαϊκός θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά σε ένα ακόμα αμφίρροπο ζευγάρι στην Α΄φάση των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις δύο νίκες και ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ηρακλή. (1ος αγώνας πλέι οφ για θέσεις 1-8, 30/3, 18.30, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Ο Παμβοχαϊκός με 14 νίκες σε 22 αγώνες έφτασε τους 39 βαθμούς. Η ομάδα του Βραχατίου προέρχεται από την ήττα στο «Γ.Τριαντάφυλλος» από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ. Θέλει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην Κηφισιά που έχει έχει εξελιχτεί σε κακό δαίμονα καθώς νίκησε και τους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια στην κανονική περίοδο πιάνοντας τον δύσκολο στόχο της 4ης θέσης. Θέλουμε να εκμεταλευτούμε την έδρα και να δοκιμάσουμε την τύχη μας στα ημιτελικά. Η Κηφισιά δεν είναι τυχαία ομάδα. Την δεύτερη φορά που την αντιμετωπίσαμε στην έδρα μας προερχόμασταν από αλλαγές στο ρόστερ. Τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και πιο έτοιμοι και αισιοδοξώ θα κάνουμε το 1-0».

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 3-1 σετ. Σε 22 αγώνες σημείωσε 11 νίκες και έχει χάσει και τα 5 τάι μπρέικ που έχει δώσει. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Χριστοφιδέλη.

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με αρκετά μικροροβλήματα τραυματισμών, επιβάρυνση των παικτών της βασικής εξάδας αλλά και κούραση. Από την αλλη ξέρουμε καλά πως τώρα είναι η στιγμή για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι αγώνες της κανονικής περιόδου δεν μετράνε. Θα γίνουν δυνατοί αγώνες. Θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά».

VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Πρόγραμμα πρώτων αγώνων της Α΄φάσης των πλέι οφ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017
Γυμναστήριο Mελίνα Μερκούρη Ρέντη 18.30: Ολυμπιακός – Ηρακλής Πετ. 2015
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Βασιλειάδης.
Επόπτες: Δαλέκου, Σκριμπώνης. Γραμματεία: Καλλιγέρη.Γυμναστήριο ΠΑΟΚ 18.00: ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Θεμελής, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Κάλλης.
Επόπτες: Πεχλίδης, Μπέλλος Ι. Γραμματεία: Καρακούλια.Γυμναστήριο Πανελληνίου 18.30: Παναθηναϊκός – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ρουσάκης.
Επόπτες: Πικραμένος, Μαύρος. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Γυμναστήριο Βόχας «Γ.Τριαντάφυλλος» 20.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης.
Επόπτες: Κτενάς, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία: Κτενά.