BEACH VOLLEY

Θα πάθει… πολιτισμικό σοκ ο Καραχάλιος!

Θα πάθει… πολιτισμικό σοκ ο Καραχάλιος!

Μετά την παρουσία και την κατάκτηση της 5ης θέσης της ομάδας του στο ηλιόλουστο Major τουρνουά του Φορτ Λοτερντέιλ των ΗΠΑ, ο Έλληνας τεχνικός της Πολωνίας ρίχνεται από σήμερα στο κυνήγι της διάκρισης στο 2ο φετινό τουρνουά του World Tour, στο αυστηρώς ανδρικό τουρνουά “Kish Island Open”, όπου απαγορεύεται δια νόμου η παρουσία γυναικών στους αγώνες.

Στις ΗΠΑ, όπου άνοιξε η αυλαία της φετινής σεζόν του μπιτς βόλεϊ ο διεθνής διαιτητής Μπάμπης Παπαδογούλας και ο δικός μας ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας ήταν οι μοναδικές ελληνικές «πινελιές» στην άμμο που με τις βραιζλιάνικες επιτυχίες… βάφτηκε ολοκληρωτικά σε «βερντεόρο» αποχρώσεις.

Στους άνδρες, στον αγώνα του 2ου γύρου με α’ διαιτητή τον Λαρισαίο ρέφερι, Μπάμπη Παπαδογούλα η νεοσύστατη πολωνική ομάδα του Έλληνα προπονητή, Φίγιαλεκ/ Μπριλ κέρδισε με 2-1 (25-23, 20-22, 15-12) σετ το συναρπαστικό ντέρμπι κόντρα στο γνώριμο ισπανικό δίδυμο από τη συνεργασία του με τον Έλληνα τεχνικό, Γιώργο Γιάτση, Χερέρα/Γκαβίρα και κατέλαβε την 5η θέση μαζί με τους πολύτιμους 480 βαθμούς και το έπαθλο των 12.000 δολαρίων.

Στις γυναίκες στον βραζιλιάνικο “εμφύλιο” η 18χρονη Ντούντα με την φιναλίστ του Ρίο Άγκαθα, που στην 8άδα απέκλεισαν με 2-1 σετ τις Αμερικανίδες “χάλκινες” Ολυμπιονίκεις του  2016, Γουόλς Τζένινγκς/Ρος, επικράτησαν με 2-0 σετ των συμπατριώτισσών τους Λαρίσα/Ταλίτα και πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου οι γνώριμες Γερμανίδες πρωταθλήτριες, μέχρι πέρυσι υπό τις οδηγίες του Καραχάλιου, Λάμπουρερ/Σούντε που κέρδισαν τις ανερχόμενες νεαρές Αμερικανίδες Σουίτ/Σάμερ.

larissa_talita_duda_agatha

Στον τελικό των ανδρών, όπου  για μια ακόμη φορά εξελίχθηκε σε υπόθεση της «σελεσάο» δυο ακόμη εκπρόσωποι της next generation του αθλήματος, οι Άλβαρο Φίλιο/Σέιμον έκαναν την έκπληξη και με 2-0 (21-15, 21-17) σετ των Εβάντρο/Αντρέ  κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Το χάλκινο κατέληξε στα χέρια των 5ων στο Ρίο 2016 Αμερικανών πρωταθλητών, Νταλχάουζερ/Λουσένα, που σε έναν ακόμη εμφύλιο επιβλήθηκαν με 2-1 (14-21, 21-13, 15-10) σετ των συμπατριωτών τους Χάιντεν/Ντόχερτι.

brazil_beach

Από σήμερα η σκυτάλη αποκλειστικά για τους άνδρες περνάει στο 2ο τουρνουά της ιστορίας του μπιτς βόλεϊ, του Ιράν, που θα διεξαχθεί στο  Kish Island με τη συμμετοχή ομάδων από Ρωσία, Αυστρία, Καναδά, Γερμανία, ΗΠΑ και Πολωνία, μεταξύ των οποίων και οι Πολωνοί διεθνείς του Σπύρου Καραχάλιου.

kish_island

Νικητές στο περσινό παρθενικό τουρνουά στο χλιδάτο θέρετρο του Περσικού Κόλπου, που δυστυχώς είχε μείνει στην ιστορία, ως «μαύρη σελίδα» του αθλήματος και ως βαρύτατο πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών στην μουσουλμανική χώρα, ήταν οι Cherif Younousse/Jefferson Santos Pereira από το Κατάρ.

Στο φετινό πάντως τετραήμερο τουρνουά (15-18/2), όπου ο Younousse θα αγωνιστεί μαζί με τον Julio Cesar do Nascimento Júnior, θα εφαρμοστεί ο ισχύων νόμος του Ιράν που απαγορεύει την παρουσία γυναικών σε αθλητικούς χώρους. Αυτό σημαίνει πως, παρά την δέσμευση της FIVB πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για άρση αυτής της απαγόρευσης, που μετά και την υπόθεση «Γκαβαμί», είχε ξεσηκώσει πέρυσι θύελλα διαμαρτυριών, αλλά και τις πρωτοβουλίες των διάφορων οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, το Ιράν, με την ανοχή των αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας,  δεν πρόκειται για μια ακόμη φορά να τηρήσει  τους όρους της προ περίπου δύο ετών συμφωνίας του με την FIVB, προκειμένου η χώρα να μπει στα σημαντικότερα ραντεβού του παγκόσμιου βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.