Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τσαλόπουλος: “Η ομάδα δημιουργείται από τον προπονητή”

Τσαλόπουλος: “Η ομάδα δημιουργείται από τον προπονητή”

Μεγάλες ατάκες -που δεν θα μείνουν ασχολίαστες- έδωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τεχνικού του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, ο πρόεδρός του Αντώνης Τσαλόπουλος.

Ο ηγέτης του τμήματος βόλεϊ ανδρών μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο προγραμματισμός των ομάδων λόγω του ζητήματος των ξένων είναι κάτι το τραγικό, υποστήριξε το ελληνικό στοιχείο που θέλει να έχει ο Δικέφαλος ενώ παίρνοντας πάσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη, Δημοκράτη Παπαδόπουλου… κάρφωσε!

«Δεν έχω να πω πολλά, θα σας παρουσιάσω το νέο προπονητή στον οποίο στηρίζουμε τις επιθυμίες μας και τα όνειρα μας. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό, αφού πρώτα μάθουμε πόσοι ξένοι θα παίζουνε σε αυτό και αν θα είναι κοινοτικοί ή μη. Κάτι το οποίο θα έπρεπε ήδη να ξέραμε για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας» είπε αρχικά.

Σχετικά με τις προτάσεις που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ για το θέμα των ξένων είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις προτάσεις του για το θέμα των ξένων. Οι κοινοτικοί δεν μπορούν να περιοριστούν. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ζώνη τρίτων χωρών και ένας περιορισμός στη συμμετοχή των ξένων στα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στο ελληνικό κορμό κ θα συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Μπορούμε να δεχτούμε τους 3 ξένους, αλλά στους κοινοτικούς μπορείς να βάλεις περιορισμό; Μπορείς όμως να περιορίσεις τις συμμετοχές τους. Να είναι τέσσερις μέσα στο παιχνίδι και αν θέλουν και τρεις. Αυτή είναι η πρόταση μας. Είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός» και συνέχισε για την ενημέρωση στο νέο κόουτς: «Τον ενημέρωσα για το report που έχει αφήσει ο απερχόμενος προπονητής. Τους στόχους τους καθορίζει η διοίκηση. Μόνο τους στόχους. Και αυτοί είναι νταμπλ και league cup. Από εκεί και μετά θα τα βρούμε. Το περιβάλλον δεν είναι ορθολογιστικό. Δεν ξέρουμε πόσοι ξένοι θα επιτραπούν. Παίζουν την κολοκυθιά. Πρέπει να το ξέρουμε για το πώς θα πορευτούμε. Είναι τραγικό. Η ομάδα θα κινηθεί πάλι με το ίδιο πνεύμα. Θα κάνει ότι είναι δυνατόν καλύτερο».

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Δικεφάλου σχετικά με το που θα δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στην Ευρώπη, είπε: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και στα προκριματικά».

Σε ερώτηση για τους Πελεκούδα – Κουμεντάκη και τα όσα ακούγονται για τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ απάντησε:  «Αυτά είναι δημιουργήματα των δημοσιογράφων. Εγώ μιλάω με τους παίκτες και είμαστε κοντά, πολύ κοντά θα έλεγα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Δεν με πειράζει το πείραγμα, αλλά αυτοί μιλάνε για λαγούς. Υπάρχουν όμως και τα ποντίκια που πηδάνε από τα καράβια. Τρία χρόνια αυτά έκαναν. Τα ποντίκια είναι και σιχαμερά»ενώ… κάρφωσε με τον τρόπο του τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, λέγοντας:

«Ο προπονητής θα αποφασίσει για τον αριθμό των παικτών που θα παραμείνει από το προηγούμενο ρόστερ. Η ομάδα δημιουργείται από τον προπονητή και η διοίκηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του προπονητή. Τους Λι και Γιαμπλόνσκι δεν τους ήξερα, ο Καλμαζίδης τους ζήτησε, το ίδιο και με τον Ντάντε. Εμείς το κάναμε πράξη. Έτσι γίνονται τα πράγματα».