Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Δεν βγήκε «λευκός καπνός»

Volleyleague: Δεν βγήκε «λευκός καπνός»

Κάτι περισσότερο από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης των μελών της Volleyleague και όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια… λευκός καπνός δεν βγήκε!

Η τηλεδιάσκεψη διεκόπη αφού υπήρχαν διχογνωμίες για το αν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όσο και για το αν πρέπει να μπει παύλα στην ανάδειξη πρωταθλητή ή όχι. Στο μόνο που συμφώνησαν όλοι -είναι ένα σημαντικό βήμα!- ήταν στο να μην υποβιβαστεί κανείς!

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος έριξε διάφορες προτάσεις στο τραπέζι και έγιναν 6-7 ψηφοφορίες μεταξύ των μελών και όπως πήγαινε η δουλειά αν είχε γίνει η διακοπή ακόμα θα ψήφιζαν!

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είχαν ξεκάθαρες θέσεις ως προς την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την παύλα ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και τον μη υποβιβασμό καμιάς ομάδας ενώ ο ΑΟΠ Κηφισιάς ήταν κατά της επανέναρξης αγωνιστικής δραστηριότητας. Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ήταν υπέρ της διακοπής, ενώ ο εκπρόσωπός της ανέφερε ότι εφόσον παιχτούν πλέι οφ 1-4, τότε πρέπει να γίνουν όλοι οι αγώνες καθώς και τα πλέι άουτ.

Σε μια εκ των ψηφοφοριών, υπήρχε και η ανάδειξη πρωταθλητή ή όχι, όπου όλοι οι εκπρόσωποι είχαν συμφωνήσει αρχικά ότι τα πρωταθλήματα κρίνονται στα γήπεδα, αλλά τελικά ψήφισαν. 

Με την ανάδειξη του Ολυμπιακού που προηγείται στην βαθμολογία, ως πρωταθλητή τάχθηκε ο Ηρακλής, ο Παμβοχαϊκός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο ΟΦΗ, η Κηφισιά. Δεν συντάχθηκαν με την ανάδειξη πρωταθλητή ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ, ο Φοίνικας που ψήφισε λευκό αφού τάχθηκε εξ αρχής υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος ενώ η Ελπίδα Αμπελοκήπων πρότεινε ότι αν είναι να δοθεί τίτλος πρωταθλητή, αυτός πρέπει να βγει στο Champions League!

Επόμενη τηλεδιάσκεψη όταν η κυβέρνηση βγάλει τη σχετική ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) για τα γήπεδα και τις προπονήσεις των ομαδικών  αθλημάτων.