ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Ζόρικο» ντεμπούτο για Σωτηρόπουλο

«Ζόρικο» ντεμπούτο για Σωτηρόπουλο

Κάθε αθλητής ή προπονητής, παρά το άγχος που υπάρχει, ονειρεύεται το ντεμπούτο του με τη φανέλα ή στον πάγκο μιας ομάδας με τα πιο ομορφα συναισθήματα. Στην περίπτωση όμως του νέου τεχνικού της Θέτιδας Βούλας, Κώστα Σωτηρόπουλου η αυριανή επίσημη “πρώτη” στον πάγκο της ομάδας της Βούλας, ως διαδόχου του αείμνηστου Χρήστου Παπαθανασίου στο εντός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Κυπέλλου Γυναικών με τον Ηλυσιακό (21.15), ασφαλώς “ξυπνά” δυσάρεστες μνήμες και σίγουρα προκαλεί “μπερδεμένα” συναισθήματα.

Κι αυτό γιατί στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο στις 19 Δεκεμβρίου 2015 η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον πρώην αθλητή, φίλο και συνάδελφο του Σωτηρόπουλου, βυθίζοντας σε πένθος  για άλλη μια φορά την οικογένεια του βόλεϊ, που έχασε ένα ακόμη “κόσμημα”  του ελληνικού αθλητισμού.

aspe thetis_Panigyriko

“Το κλίμα είναι σχετικά βαρύ, καθώς ο Χρήστος ήταν η “σφραγίδα” του σωματείου” εξηγεί στο Volleyplanet o 0 53χρονος τεχνικός Κώστας Σωτηρόπουλος και συνεχίζει: “Με την πολύ καλή του δουλειά και το ήθος του είχε κερδίσει, παράγοντες, αθλήτριες, αλλά και τον κόσμο που ήταν κοντά στο σύλλογο. Ένα σύλλογο που στηρίζεται σε εθελοντές και δεν είναι λίγοι… Κι αυτό οφείλεται κυρίως στην προσωπικότητα του Χρήστου και με τον τρόπο δουλειάς. Ο Χρήστος έκανε σωστή κατανομή εργασιών σε πολλούς ανθρώπους γύρω από την ομάδα και ως εκ τούτου είναι πολλοί και οι φίλοι του που είναι λυπημένοι”.

Ίσως αυτό να είναι και το πιο δύσκολο εγχείρημα του νέου τεχνικού της Θέτιδας, να καταφέρει δηλαδή να εξισορροπήσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει και στις αθλήτριες, αλλά και στους ανθρώπους της διοίκησης.

ethniki efivon

«Ξεκινήσαμε προπονήσεις κανονικά και σε γενικές γραμμές νομίζω ότι το “παλεύουμε”, αλλά είναι οι συγκυρίες τέτοιες που σε αναγκάζουν, κάποια δουλειά που υπό άλλες συνθήκες θα την έκανες πιο ήπια, τώρα θα πρέπει να την κάνεις πιο πιεστικά. Γιατί αν για κάποιους άλλους το ματς αυτό ίσως να είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, για μας δεν παύει να είναι ένα… ζήτημα, αφού είναι με την ίδια ομάδα, στον ίδιο χώρο…” επεσήμανε στο Volleyplanet ο Κώστας Σωτηρόπουλος, που στην φωτό με την Εθνική Εφηβων διακρίνεται κάτω αριστερά με τον τότε διεθνή πασαδόρο, Χήστο Παπαθανασίου (Νο 6).

Τα υπόλοιπα αυριανά (5/1) παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης Κυπέλλου Γυναικών

18.30: ΑΕ Αγίας Παρασκευής-ΓΣΚ Ηρακλής
20.00: ΑΣΠ Κόρινθος-ΓΣ Χαλανδρίου
21.00: ΕΑ Λαρίσης-ΑΣ Ασκληπιός,
21.30: ΑΣ Ηλιούπολης-ΓΣ Πετρούπολης,

ΦΩΤΟ: Facebook