ΔΙΕΘΝΗ

Ψάχνει τίτλο η ενισχυμένη Στουτγκάρδη

Ψάχνει τίτλο η ενισχυμένη Στουτγκάρδη

Με “σύμμαχο” την περσινή εμπειρία από την παρθενική της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λίγκ και “όπλο” το ομαδικό πνεύμα η περσινή φιναλίστ της Γερμανίας και ομάδα του προπονητή Γιάννη Αθανασόπουλου προχώρησε τη φετινή χρονιά σε σημαντικές μετεγγραφικές με στόχο να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μπορεί η τελευταία σεζόν να μην στέφθηκε με κάποιο τίτλο, όπως η περσινή, ωστόσο η παρουσία σε τελικούς Bundesliga, Κυπέλλου και η αξιοπρεπής πορεία για “πρωτάρα” στo Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτηρίζουν επιτυχημένη τη χρονιά της Στουτγκάρδης, που αρχίζει την προετοιμασία της στις 8 Αυγούστου.

Για αυτό, αφού κράτησε στον πάγκο της το τεχνικό δίδυμο, Ερνάντες-Αθανασόπουλο η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε τις φετινές της μετεγγραφές με την ελπίδα πως θα την βοηθήσουν την Allianz MTV να φτάσει στους στόχους της.

Η 35 χρονη διεθνής Ταϊλανδέζα λίμπερο, Γουάνα Μπουακάεφ (1,76μ), μετά την περσινή της σεζόν στην Αζεράιλ Μπακού και τις προηγούμενες θητείες της στην Ιγκτισάντσι, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Bundesliga.

Αντίθετα, για τη Σλοβένα νέα πασαδόρο της ομάδας την Κάρμεν Κότσαρ, το γερμανικό είναι ένα από τα πολλά πρωταθλήματα που έχει παίξει πλην της χώρας της. Συγκεκριμένα η 33χρονη “μαέστρος” (1.80μ) της γερμανικής Ναβάρο Στράουμπινγκ και παλιότερα τις Αουρούμπις, μετά τις “δικές” της Λιουμπλιάνα, Μάριμπορ αγωνίστηκε ακόμη σε Αυστρία (Ποστ Σβέχατ), Κροατία (ΖΟΚ Σπλίτ 1700), Γαλλία (Γκαζελέ, Κιμπέρ, Εβρέ, Σταντ Φρνασέ), ενώ φέτος έκανε ένα… πέρασμα και από την Ταϊλάνδη, όπου έπαιξε με την Σουπρέμε Τσονμπούρι.

Παράλληλα η γερμανική ομάδα “ψήλωσε” κι άλλο στο φιλέ, “ντύνοντας” στα χρώματα της και την 26χρονη διεθνή Γερμανίδα μπλοκέρ της Βισμπάντεν, Τζένιφερ Πέτκε, ως αντικαταστάτρια της Αμερικανίδας, Νικόλ Λίντοου που επέστρεψε στις ΗΠΑ, την 23χρονη ακραία της Μίνστερ, Τζούλια Σέφερ (1.88μ).

Τέλος αποκτήθηκαν ακόμη “πακέτο” δύο 23χρονες Αμερικανίδες απόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Πεν Στέιτ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ που προέρχονται από καθαρά αθλητικές οικογένειες. Πρόκειται για την κεντρική της γαλλικής Ναντ,  Νία Γκράντ  (1,85μ) και τη διαγώνια/ακραία της πορτορικάνικης Λεόνες Ντε Πόντσε, Αϊγιάνα Γουίτνεϊ.