Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική για αήττητα και σωτηρία

Αγωνιστική για αήττητα και σωτηρία

Η 17η αγωνιστική της Volleyleague συνεχίζεται το Σάββατο με ενδιαφέροντες αναμετρήσεις με την αναμέτρηση του Ηρακλή κόντρα στον Ολυμπιακό στη Μίκρα να κερδίζει το ενδιαφέρον όλων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στον Έβρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Παναχαϊκή έχοντας αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα οδηγήσει εκτός play-out. Οι «κυανόλευκοι» ψάχνουν το τρίποντο απέναντι σε μια Παναχαϊκή που έχοντας χάσει πλέον πολλές από τις ελπίδες παραμονής της κοιτά την Α2.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών, Σάκης Μουστακίδης αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Είναι λάθος να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Εχουν δει πολλά τα μάτια μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Η Παναχαϊκή έχει έμπειρους αθλητές και πλέον δεν έχει πίεση. Θα παίξει ελεύθερα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την δουλειά μας και την ομάδα μας και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Οι Αχαιοί στον Έβρο καλούνται να αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια τους και για το θαύμα. Η απογοήτευση δεδομένη ωστόσο άπαντες θέλουν να αποδείξουν πως άξιζαν κάτι παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Σταύρος Σταματόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά  «Υπάρχει απογοήτευσή, πέρασαν πολλά από το μυαλό μας αλλά η ιστορία της ομάδας, το γόητρο της φανέλας και ο εγωισμός όλων των παικτών δεν επιτρέπουν να κυριαρχήσουν οι αρνητικές σκέψεις. Θα ταξιδέψουμε και θα αγωνιστούμε κανονικά σα  να θέλαμε έναν τίτλο. Πιθανότατα κάποιους να ταλαιπωρήσουμε γιατί θα παίξουμε πλέον ελεύθερα και χωρίς πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πριν μερικά χρόνια τέτοια παιχνίδια στην Μίκρα έκριναν τίτλους, ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά… Ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Ολυμπιακός σε έναν ντέρμπι που έχει φαβορί και αυτοί είναι οι «ερυθρόλευκοι».

Ο «Γηραιός» στοχεύει να διεκδικήσει ότι καλύτερο από τη αναμέτρηση με τον Κώστα Προύσσαλη που είχε φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού κατά το παρελθόν να δηλώνει  Κώστας Προύσαλης ο οποίος δήλωσε: «Ο Ηρακλής στα καλά και στα δύσκολα πάντα έχει στόχο τη νίκη με όποια ομάδα και να παίζει. Φυσικά γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας αλλά η σκέψη μας και η ψυχολογία μας έχει προσανολισμό νίκης και αυτό δεν αλλάζει. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε απουσίες και η ψυχολογία μας είναι καλή. Θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με τους πρωτοπόρους και αήττητους αλλά και εμείς δεν έχουμε κρατήσει τυχαία το αήττητο στη Μίκρα. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για τη νίκη και σίγουρα θα έχουμε τη συμπαράσταση των φίλων μας».

Ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί του και να πανηγυρίσει ένα ακόμη τρίποντο στην φετινή του πορεία προς τον τίτλο.

Η κούραση των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη αρχίζει και επιδρά στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», όμως είναι το φαβορί στην αναμέτρηση της Μίκρας και ο Φερνάντο Μουνιόθ είναι αισιόδοξος για το παιχνίδι.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για το πρώην El Classico της Volleyleague λέγοντας «Ήρθαμε απευθείας στη Θεσσαλονική από το Βέλγιο αφού έχουμε μπροστά μας ένα αγώνα για το εγχώριο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Ηρακλής παίζει καλά στην έδρα του όλη τη σεζόν, έχει εμπειρία και μαχητική ομάδα. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, προερχόμαστε από συνεχείς αγώνες αλλά είμαστε σε καλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας»

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ

Στην Ερμούπολη ο Φοίνικας υποδέχεται τον Εθνικό θέλοντας το τρίποντο που θα τον φέρει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «κυανέρυθροι» μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο και την ήττα της στο πρωτάθλημα, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο νησί.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ιδιαίτερα μετά τις δύο ήττας που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, μία για το κύπελλο και την ΑΕΚ και την άλλη στο Βραχάτι από τον Παμβχαϊκό. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Εθνικό για να αναπτερωθεί το ηθικό μας. Επίσης είναι σημαντικοί οι βαθμοί καθώς θα μας επιτρέψουν να κρατηθούν ψηλά στη βαθμολογία. Πιο πολύ το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας. Τώρα, για το που θα κριθεί το ματς, αυτό αφορά αποκλειστικά τη δική μας απόδοση»

Ο Εθνικός αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να μετρήσει δυνάμεις στη Σύρο και γιατί όχι να επιστρέψει στην βάση του με βαθμολογικό όφελος.

Ο λίμπερο του Εθνικού Πειραιώς Βασίλης Καρασαβίδης δήλωσε: «Είναι δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν είναι καλό που ο Φοίνικας προέρχεται από δύο νίκες. Από εδώ και πέρα κάθε ματς σαν τελικός. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι στον Εθνικό και να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τόσο καλή οργάνωση και τόσο ζεστή υποδοχή. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα με πολύ ανθρώπινο προφίλ. Αγωνιστικά υπάρχει άριστο κλίμα, πειθαρχία και καλή προετοιμασία από τον κόουτς και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Κατερίνη η Νίκη Αιγινίου υποδέχεται την Κηφισιά σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι το ζητούμενο για τους γηπεδούχους προκειμένου να μείνουν μακριά από τους μπελάδες των play-out.

Ο νεαρός ακραίος της ομάδας Αργύρης Μαυροβουνιώτης δήλωσε: «Είναι από τα ματς κλειδιά για την είσοδο μας στην 8αδα. Στον Α΄γύρο δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε την Κηφισιά. Από τον πρώτο αγώνα έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα προς το καλύτερο και στις δύο ομάδες οπότε σίγουρα θα γίνει μεγάλη και αμφίρροπη μάχη αλλά πιστεύω πως εμείς θα είμαστε νικητές. Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση και αυτό το δείξαμε και στα δύο ματς που χάσαμε με Ολυμπιακό και Ηρακλή».

Η νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μετρίασε την πίκρα από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο για την Κηφισιά που πλέον δοκιμάζει τις αντοχές της απέναντι στη Νίκη Αιγινίου.

Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Αρσενιάδη, έχοντας πλέον κανονικά στην σύνθεσή τους τον Νικήτα Εφραιμίδη, ευελπιστούν πως θα συνεχίσουν τις νίκες τους και να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας το παιχνίδι τόνισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Η Νίκη δεν έχει σοβαρές αδυναμίες και αυτό μας δυσκολεύει. Στον Α΄ γύρο είχαμε αιφνιδιαστεί από τη Νίκη αλλά τώρα έχουμε καλύτερη εικόνα για τον αντίπαλο μας. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Επιστροφή σε πλήρη δράση του Νικήτα Εφραιμίδη θα μας δυναμώσει. Θέλουμε να πάρουμε βαθμούς που θα μας βοηθήσουν σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ αλλά και για να απομακρυνθούμε από τις επικίνδυνες θέσεις».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/02/2017

16:30 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναχαϊκή

17:00 Ηρακλής – Ολυμπιακός

19:00 Φοίνικας Σύρου – Εθνικός

19:00 Νίκη Αιγινίου – Κηφισιά