ΔΙΕΘΝΗ

Από το Ρίο 2016, στην γ’ κατηγορία Βραζιλίας!

Από το Ρίο 2016, στην γ’ κατηγορία Βραζιλίας!

Μετά από τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και 28χρόνια επιτυχημένης θητείας σε σημαντικούς βραζιλιάνικους και ξένους συλλόγους ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γυναικείας ομάδας της Βραζιλίας, Ζε Ρομπέρτο , λέει “ναι” στις νέες προκλήσεις και κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αναλαμβάνοντας αμισθί μια ομάδα… τρίτης κατηγορίας!

Ο 62χρονος θρυλικός τεχνικός της «σελεσάο» Χοσέ Ρομπέρτο Γκιμαράες τη νέα σεζόν θα δουλεύει «full time», αφού παράλληλα με τις ομοσπονδιακές του υποχρεώσεις ανέλαβε και τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Barueri.

Για τον τρις χρυσό Ολυμπιονίκη (δύο με τη γυναικεία ομάδα Πεκίνου το 2008 και στο Λονδίνο το 2012 και ένα με τους άνδρες στη Βαρκελώνη το 1992) η εθελοντική του εργασία στην εν λόγω ομάδα είναι κάτι που ήθελε να κάνει εδώ και χρόνια και σίγουρα κάτι το ξεχωριστό από ο,τι έχει κάνει μέχρι τωρα στην σπουδαία καριέρα του.

“Αυτό είναι το όνειρό μου από 15-20 ετών. Προς το παρόν δεν έχουμε κανέναν χορηγό, θα έχουμε μόνο μια μικρή βοήθεια από το δήμο », είπε ο Βραζιλιάνος προπονητής στο SportTV, προσθέτοντας ότι ο ίδιος επέλεξε αυτή την ομάδα, επειδή έζησε πολλά χρόνια στην πόλη του Γκρέμιο» .

Ο Βραζιλιάνος εκλέκτορας “έχτισε” λοιπόν από το μηδέν μια νέα ομάδα αναζητώντας εδώ και και καιρό τις αθλήτριες που θα τη στελεχώσουν. Πέρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των νεανίδων που αποτελούν την Βarueri πήρε κάποια τηλέφωνα σε κάποιες παίκτριες που μέχρι χθες ήταν στα… αζήτητα, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με χαρά στο “πρότζεκτ” του πολυνίκη τεχνικού. Μεταξύ αυτών ήταν η χάλκινη ολυμπιονίκης της “σελεσάο” στο Σίδνεϊ, η 36χρονη Έρικα Κοϊμπρα, η πασαδόρος Άνα Κριστίνα Βιλέλα Πόρτο, η διαγώνια Λία και η λίμπερο Μισέλ Νταλντεγκαν.

“Από το πουθενά, πήρα ένα τηλεφώνημα από τον Ζε Ρομπέρτο, όπου με προσκάλεσε να συμμετάσχο στο φιλόδοξο σχέδιο της ομάδας. Αν και του είπα πως έχω να παίξω εδώ και 8 μήνες, εκείνος έδειξε πως με θέλει και πιστεύει σε μένα” είπε η πανέμορφη Έρικα, που και αυτή φυσικά αντιμετωπίζει την πρόσκληση του Ζε Ρομπέρτο, ως μία τεράστια πρόκληση.

Για την Barueri, το πρώτο σημαντικό τεστ θα είναι στις 31 Οκτωβρίου όπου θα συμμετάσχει στην εγχώρια διοργάνωση Τaca de Prata. Παράλληλα όμως με την αφοσίωση στη νεοσύστατη ομάδα, στο μυαλό του Βραζιλιάνου τεχνικού, που δεν τα κατάφερε στο Ρίο 2016 να οδηγήσει την ομάδα του στην διάκριση, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την μετέπειτα χρυσή Ολυμπιονίκη Κίνα, υπάρχει πάντα και η προετοιμασία της “σελεσάο” ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.