ΔΙΕΘΝΗ

Αυλαία στο 2017 με πρωτιά για Αθανασόπουλο

Αυλαία στο 2017 με πρωτιά για Αθανασόπουλο

Παρά την χθεσινή ήττα από την πρωταθλήτρια Σβέριν, η Στουτγκάρδη  αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά από την κορυφή της Bundesliga γυναικών, με τον τεχνικό της ομάδας,  Γιάννη Αθανασόπουλο να επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα για να κάνει Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του, που λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, έχει να τους δει περίπου ένα χρόνο.

Με εξαίρεση το β’ σετ, όπου και εκεί ωστόσο η Στουτγκάρδη προηγήθηκε με 16-14, το χθεσινό 3-0 (35-33, 25-19, 27-25) της γηπεδούχου Σβέριν για την εξ’ αναβολής 9η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος μοιάζει με “μαγική εικόνα” για την πρωτοπόρο ομάδα του Αθανασόπουλου, που σε ένα τόσο αμφίρροπο ματς, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πανηγυρίσει εκείνη στα σημεία το τρίποντο.

schwerin_stutgart

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ποσοστά των ομάδων με την Στουτγκάρδη να έχει σχεδόν τριπλάσια μπλοκ από τις Υπερπρωταθλήτριες Γερμανίας (14-5) , τους ίδιους άσους (4-4), 39% άριστες υποδοχές έναντι 37% των αντιπάλων της. Εκεί που υπερείχε η Σβέριν και κρίθηκε τελικά το ματς ήταν στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 42% έναντι 37% των φιλοξενούμενων και στους πόντους από λάθη αντιπάλου, κερδίζοντας 23 και δίνοντας 18.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 21π η Λίπμαν της Σβέριν, ενώ 17π σημείωσε η Ολλανδέζα διεθνής της Στουτγκάρδης, Φαν Ντάλεν.

Μετά λοιπόν από συνολικά 10 αγώνες η Στουτγκάρδη φιγουράρει με 25 βαθμούς μόνη πρώτη με μόλις δύο ήττες, όσες ακριβώς έχει και η δεύτερη με 24β, Σβέριν, την οποία η Allianz MTV περιμένει πλέον, ανανεωμένη και με “γεμάτες μπαταρίες” με τη νέα χρονιά, στο SCHARRena την ομάδα του Κοσλόφσκι για την άτυπη ρεβάνς.

Foto: Tom Bloch
Banner: Sarah Engler