Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Δοκιμασίες σε Έβρο και Ζηρίνειο

Δοκιμασίες σε Έβρο και Ζηρίνειο

Τριήμερο αγωνιστικής δράσης η 8η αγωνιστική με τους «μεγάλους» του Ελληνικού βόλεϊ να δοκιμάζονται εκτός έδρας και από το πρόγραμμα να ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Εθνικός Αλεξανδρούπολης –Ολυμπιακός και Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής ανοίγει στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Εκεί όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι όπου έχει φαβορί αλλά πάντα προσφέρει συγκινήσεις και συχνές ανατροπές.

Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη έχοντας εδώ και λίγες ημέρες στο ρόστερ τους τον διεθνή Αργεντινό ακραίο Μπενγκολέα, φιλοξενεί τους «ερυθρόλευκους» στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα.

Με καλή ψυχολογία, ενθουσιασμό και τον κόσμο στο πλευρό τους οι Θρακιώτες αισιοδοξούν για μια καλή εμφάνιση και γιατί όχι στη νίκη που θα επαναφέρει την ομάδα και στις πιο πάνω θέσεις.

Με τον «αέρα» του φαβορί ο Ολυμπιακός σε μια δύσκολη έδρα ευελπιστεί να πάρει τη νίκη και να διευρύνει το αήττητο σερί του.

Οι Πειραιώτες μετά την Ευρωπαϊκή τους εμφάνιση επιστρέφουν στην Volleyleague και με κεκτημένη ταχύτητα θέλουν να φθάσουν στο τρίποντο.

Παραδοσιακά οι αναμετρήσει του Ολυμπιακού στην Αλεξανδρούπολη έχουν σασπένς και ο λίμπερο των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Στεφάνου ζήτησε από όλους προσοχή.

«Το παιχνίδι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη θέλει προσοχή. Είναι δυο μέρες μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι και σε μια έδρα που ξέρουμε ότι είναι δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που είναι ενθουσιώδης όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε σε καλή κατάσταση και σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παρουσιαζόμαστε όλο και πιο δυνατοί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος άσος…

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΟΚ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά έχοντας στον πάγκο της τον Νίκο Ζαλμά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που προέρχεται από Ευρωπαϊκή ήττα στην Πολωνία.

Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πανηγυρίσει πρόσφατα και μάλιστα εντός έδρας την πρώτη τους φετινή νίκη- ευελπιστούν πως θα δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα και θα ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Το έργο της Κηφισιάς απέναντι στον ΠΑΟΚ μπορεί να μοιάζει δύσκολο, ωστόσο άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να κοιτάξουν κατάματα τους «ασπρόμαυρους» που θα παρουσιαστούν σε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς τον τραυματία Τζούριτς.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο ακραίος της Κηφισιάς Γιάννης Ρουμελιωτάκης δήλωσε «Αντιμετωπίζουμε μία ιδιαίτερα δυνατή και ποιοτική ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην τακτική μας. Ο νέος προπονητής προσπαθεί να μας περάσει την φιλοσοφία του. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά προκειμένου να βγάλουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όμως πιστεύω απόλυτα στις δυνατότητες της ομάδας μου.

Αν ο καθένας από εμάς κάνει καλά αυτό που ξέρει τα αποτελέσματα θα έρθουν. Κάποιοι τραυματισμοί μας κράτησαν πίσω, όμως τώρα που είμαστε όλοι υγιείς πιστεύω ότι θα βρούμε τον ρυθμό μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Κώστα Αρσενιάδη για την συνεργασία που είχαμε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες».

Από την άλλη πλευρά τη νίκη έχει στο στόχαστρο και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά εκτός από τους «κυανόλευκους» έχει να αντιμετωπίσει και την κούραση από το ταξίδι στην Πολωνία.

Ο Σέρτζιου Στάνκου ξέρει πως παίζει με την πλάτη στον τοίχο αφού από το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτώνται πολλά για τον ίδιο.

Πέραν του Δημήτρη Τζούριτς δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα και όλοι δηλώνουν έτοιμοι για το τρίποντο που αν έρθει «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού στον Έβρο για να βρεθούν στην κορυφή.

Πρόσωπο του αγώνα αναμένεται να είναι ο Νικήτας Εφραιμίδης που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Κηφισιά. Ο έμπειρος ακραίος μιλώντας για το παιχνίδι του Ζηρίνειου τόνισε  «Αφήνουμε πίσω το ματς της Ευρώπης και συγκεντρωνόμαστε σε αυτό με την Κηφισιά. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ο αντίπαλος μας έχει δυνατή έδρα και δίψα για βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να ανέβει πιο ψηλά στην κατάταξη. Η Κηφισιά έχει αλλάξει αρκετά, άλλαξε και ο προπονητής αλλά διατηρεί την ποιότητά της, ειδικά εντός έδρας.

Έχω αγωνιστεί δύο ωραία χρόνια στην Κηφισιά. Έχω κάνεις φιλίες που κρατούν ακόμη. Θα είναι ευχάριστο για μένα που θα γυρίσω στο Ζηρίνειο, ακόμα και ως αντίπαλος. Παίζοντας το βόλεϊ που μπορούμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα για τη νίκη. Βέβαια, η αλλαγή προπονητή πάντα δίνει μια “ένεση” διάθεσης σε οποιαδήποτε ομάδα, για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/12/2018

16:30 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός

17:00 Κηφισιά – ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/12/2018

16:30 Φοίνικας Σύρου – ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/12/2018

17:30 Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός