ΔΙΕΘΝΗ

«Έδειξε τα δόντια» της με το… καλημέρα η Στουτγκάρδη

«Έδειξε τα δόντια» της με το… καλημέρα η Στουτγκάρδη

Ιδανικό ήταν την Πέμπτη το άνοιγμα της αυλαίας στη σειρά των γερμανικών ημιτελικών των γυναικών, για τη Στουτγκάρδη του Έλληνα ομοσπονδιακού της Τσεχίας, Γιάννη Αθανασόπουλου, καθώς η ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή της κανονικής περιόδου, επικράτησε εύκολα με 3-0 (25-14, 25-19, 25-21) επί της φιλοξενούμενης Ladies in Black Aachen, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στις νίκες.

Σε ένα ενθουσιώδες SCHARRena, όπου η παρουσία του τεχνικού της φινλανδικής OrPo, Απόστολου Οικονόμου, , μαζί με Γιάννη Αθανασόπουλο-Σωτήρη Γκότση, έκανε ακόμη πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο, η Στουτγκάρδη, κυρίαρχη σε μπλοκ και σερβίς δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στις “μαυροφορεμένες” κυρίες από το Άαχεν, που δεν είχε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Αντίθετα για την ομάδα του Αθανασόπουλου, που έδειξε από την πρεμιέρα της 4άδας, αποφασισμένη να μη χάσει ούτε φέτος το ραντεβού του τελικού, από 14 πόντους είχαν οι Γουάιλιτ και Ρίβερς με 14 πόντους.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι πλέον την Κυριακή στο Άαχεν, με τις γηπεδούχες να διεκδικούν την ισοφάριση, που θα τις κρατήσει “ζωντανές” στη μάχη του τελικού.

Πρώτο βήμα για τον τελικό έκανε και η Σβεριν, “λυγίζοντας” στην έδρα της με 3-2 (21-25, 25-22, 23-25, 25-19, 17-15) την Πότσδαμ, η οποία αν και προηγήθηκε δύο φορές στο ματς, δεν άντεξε στην τελική αντεπίθεση των κατόχων του τίτλου. Το β’ ματς της σειράς θα γίνει το Σάββατο στο Πότσδαμ.

Foto: dreesmann-foto-de