Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ένας αλλά… Λέον για την Χαλκίδα (vid)!

Ένας αλλά… Λέον για την Χαλκίδα (vid)!

Μια ακόμη… λάτιν προσθήκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet, ετοιμάζει για το ρόστερ της η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση, που είναι αποφασισμένη να παίξει τα… ρέστα της για παραμονή στην Volleylegaue.

Μετά λοιπόν την απόκτηση του νεοπαοκτηθέντα Βραζιλιάνου πασαδόρου Ρενάν, ο Ομάρ Τάπια, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα έχει έναν ακόμη Λατινοαμερικάνο συμπαίκτη , καθώς γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε στο πλευρό του διαγώνιου από τον Άγιο Δομήνικο να βρεθεί και ένας Κουβανός άσος.

Ο 25χρονος Χουάν Αντρες “Λεόν” Γκονζάλες (1.98μ) λοιπόν, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, που πριν λίγα χρόνια αυτομόλησε στην Ιταλία και εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται στην Χαλκίδα και προπονείται, περιμένει το “πράσινο φως” από την FIVB, προκειμένου να ενισχύσει και επισήμως τη νεοφώτιστη ομάδα του Σπύρου Γκολίτση.

Ο Κουβανός παίκτης, προορίζεται ως αντικαταστάτης του Ζένια Γκόρτσανιουκ, που συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία, όπως εξάλλου ήταν και ο διεθνής Αυστραλός, Μαξ Στέιπλς. Το “καγκουρό” της βελγικής Νόλικο Μαασέικ, που όπως είχε δημοσιεύσει το Volleyplanet προορίζονταν αρχικά για την ομάδα της Χαλκίδας, βρέθηκε στην Ελλάδα και στο κλειστό γυμναστήριο της Κανήθου, ωστόσο λίγο κάποιες μικροδιαφορές, λίγο ο έρωτας με την Ολλανδέζα συντροφό του, οδήγησαν πριν από λίγες μέρες τον Στέιπλς στη “χώρα της τουλίπας” για λογαριασμό της  Aπελντόορν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2010 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, ο Αντρές Λεόν, συμπαίκτης με τον έτερο συνονόματό του, τον σουπερστάρ της ρωσικής Ντιναμό Καζάν, Βιλφρέντο Λεόν και τον πρώην υποψήφιο συμπατριώτη του για τον φετινό Παναθηναϊκό, Ντάνιελ Άλμπο, κατέκτησε στη διοργάνωση της Σιγκαπούρης το χρυσό μετάλλιο.

Σε περίπτωση πάντως που υπογράψει τελικά με την ομάδα της Χαλκίδας, θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός Κούβας, αφού έχει μείνει ανενεργός από τα γήπεδα, εδώ και δύο χρόνια. Στο παρλεθόν μάλιστα, ως παίκτης της Καπιταλίνος, υπήρξε συμπαίκτης με τον πρώην πρωταθλητή του ΠΑΟΚ και αρχηγό της Κούβας, Ρολάντο Αμπρέου Σεπέδα, μαζί με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Robertlandy Simón, Hierrezuelo, Yoandi Leal, Yosvany Hernández, Yulián Durán, Liván Osoria και Gustavo Leyva. Επίσης έχει αγωνιστεί στην Αβάνα.

Δείτε ένα video από τον υποψήφιο άσο του Ηρακλή Χαλκίδας