Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ρενάν χωρίς… εμπιστευτικότητα!

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Ρενάν χωρίς… εμπιστευτικότητα!
Ο μέχρι πρότινος αθλητής της Κομοτηνής, Περέιρα Σάντος Ρενάν βρέθηκε θετικός (α΄δείγμα) στην απαγορευμένη ουσία “νορανδροστερόνη”, με το όνομά του να μην ανακοινώνεται από το ΕΣΚΑΝ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το έγγραφο του ΕΣΚΑΝ προς ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και Κομοτηνή είναι αυστηρά εμπιστευτικό.  Τώρα ως προς τις διαδικασίες είναι ξεκάθαρες από το νόμο, αφού ο αθλητής διατηρεί το τεκμήριο της αθωώτητος αλλά και το δικαίωμα να ζητήσει εξέταση του β’ δείγματος. Τυγχάνει ο Ρενάν να έχει αποχώρησει από την Κομοτηνή. Διαφορετικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τι είχε συμβεί με την υπόθεση του Χριστοφιδέλη και τη διαρροή της στον Τύπο.
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, αναφορικά με τον τρόπο γνωστοποίησης της είδησης έγραψε:

Η ενημέρωση της ΕΣΑΠ:
Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι… μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία “νορανδροστερόνη”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β΄δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις.