ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΣΑΠ και Wild Card

ΕΣΑΠ και Wild Card

Το θέμα της αντικατάστασης του Εθνικού από άλλη ομάδα στην Volleyleague αναμένεται να μονοπωλήσει στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αρκετά και η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να ανακοινώσει τις προθέσεις της για την Wild Card.

Οι τελευταίες εξελίξεις του Εθνικού που οδήγησαν τους Πειραιώτες στην απόσυρση του από την Volleyleague αναμένεται να απασχολήσουν την ΕΣΑΠ στο σημερινό της διοικητικό συμβούλιο.

Με δεδομένο ότι οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είναι 11 πλέον η διοργανώτρια αρχή καλείται να αποφασίσει άμεσα για το πώς θα καλυφθεί το κενό.

Απόφαση που πρέπει να «τρέξει» άμεσα καθώς όποια ομάδα επιλεγεί να συμπληρώσει το κενό του Εθνικού θα πρέπει να έχει χρόνο να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της και να γνωρίζει το τι θα ισχύει για τη νέα σεζόν.

Η Wild Card ξαναπέφτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτή η προοπτική θα συζητηθεί τόσο σοβαρά.

Και αυτό γιατί αν προκριθεί και εφαρμοστεί η παραπάνω επιλογή θα πρέπει η Λίγκα να ανακοινώσει προς τις ενδιαφερόμενες ομάδες (αυτή τη στιγμή δείχνουν ενδιαφέρον η Ροδίων Άθλησις και ο Άθλος Ορεστιάδας) τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν προκειμένου να πάρουν την ελευθέρας.

Σημαντική παράμετρος σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι και το οικονομικό… Ήδη οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σενάρια ότι η ομάδα που θα ανέβει στην Volleyeague με Wild Card δεν θα δικαιούται την χορηγία του ΟΠΑΠ που για τις περισσότερες ομάδες αποτελεί το σημαντικότερο έσοδο.