BEACH VOLLEY

«Φέρτε μου τον… Παπαδημητρίου» (φωτό)

«Φέρτε μου τον… Παπαδημητρίου» (φωτό)

“Πολύ σκληροί για να πεθάνουν” αποδεικνύονται στην Σκόπελο οι πρωταθλητές της Δραπετσώνας, Μεσσάλας/Μαρμαρινός που μετά την ιστορική τους πρόκριση στα προημιτελικά του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015, “σφράγισαν” με τη νίκη 2-1 σετ επί των Κουρτίδη/Τσολάκου τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά, όπου θα κληθούν να ξεπεράσουν τον… σκόπελο των διεθνών άσων, Νιώπα/Παπαδημητρίου, που από χθες “έριξαν άγκυρα” στην τετράδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

Σε ένα ματς που “έσπασε καρδιές” με το άνοιγμα της αυλαίας των κυριακάτικων αγώνων στην παραλία της Χώρας  Σκοπέλου, ο εκρηκτικός Αλέξης Μεσσαλας, με το χαρακτηριστικό “πάμε να το…. χάσουμε” στον συμπαίκτη του καθόρισε από νωρίς τη στρατηγική της ομάδας. Το σύστημα αυτό, που είχε ως στόχο την αποφόρτιση των πρωτάρηδων σε αυτή τη φάση των αγώνων Μaster, όπως αποδείχθηκε “δούλεψε” εξαιρετικά, καθώς το δίδυμο της Δραπετσώνας προηγήθηκε 1-0 με 21-16. Στο β’ σετ οι Θεσσαλονικείς, Στέλιος Κουρτίδης και Θεόφιλος Τσολάκος αντέδρασαν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 21-19 και στο τάι μπρέικ “έπεσαν κορμιά”. Κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού σε μια δύσκολη προσπάθεια για άμυνα, λίγο έλειψε να τραυματιστεί ο Μεσσάλας.

messalas_traymatismos

Οι δύο ομάδες, παρά τον άερα που φύσαγε, πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι τέλους, όμως η ελλειψη καθαρού μυαλού των Τσολάκου/Κουρτίδη στα κρίσιμα σημεία, σε συνδυασμό με το καλό σερβίς του Μεσσάλα και το μπλοκ…. μάρμαρο του συμπαίκτη του χάρισαν με 17-15 κι 2-1 σετ την παρθενική πρόκριση σε ημιτελικούς τουρνουά Masters, στο δίδυμο της Δραπετσώνας. Μία επιτυχία που “σφραγίστηκε” από τον ξέφρενο… γύρο θριάμβου του Μαρμαρινού και την στεντόρεια κραυγή του… εκστασιασμένου,  Μεσσάλα “Φέρτε μου τον Παπαδημητρίου”.

Μετά το ματς ο εκφραστικός “Άλεξ”, αναγνωρίζοντας την συμβολή του MVP Μαρμαρινού στην ιστορική νίκη, δεν έκανε δηλώσεις προτρέποντας τον συμπαίκτη του να μιλήσει αυτή τη φορά, αφού όπως μας είπε χαρακτηριστικά “μόνος του το πήρε…”

marmarinos_tsolakos

“Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα ομάδικής δουλειάς” ξεκαθάρισε ο Μαρμαρινός στο Volleyplanet και αναγνώρισε πως “ήμασταν λίγο τυχεροί στο τέλος… Βρήκαμε έναν άσο και κάποια μπλοκ και μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Το ένα γήπεδο, λόγω αέρα, ευνοούσε την ομάδα που έπαιζε σε αυτό και παράλληλα δυσκόλευε τον αντίπαλο, αλλά τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε” επεσήμανε ο Μαρμαρινός ο οποίος αναφερόμενος στον παρθενικό ημιτελικό της καριέρας του με τους πρωταθλητές του 1ου Master της Καρδίας, κράτησε χαμηλά την μπάλα: ” Δεν θα πω κάτι μεγάλο… Υπάρχει μεγάλη διαφορά σίγουρα από τις δύο ομάδες, εμείς θα παίξουμε ελεύθερα για το καλύτερο και ό,τι γίνει”.

Νίκη 4άδας για Μπατζιλή/Εφραιμίδη

Λίγο νωρίτερα οι 3οι του 1ου Master της Καρδίας Εφραιμίδης Ν./Μπατζιλής Κ.  επικράτησαν με 2-0 σετ (21-16, 21-19) των Καντιώτη Γ./ Τσαλικιάν Α. και στον ημιτελικό θα «συναντήσουν» τους Βανδώρο Α./ Μονιάκη Γ. που έχουν προκριθεί απευθείας από χθες.

tsalikian_efraimidis

“Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ καλή ομάδα, κερδίσανε και το πρωτάθλημα της Volleyleague. Θεωρώ όμως ότι και εμείς έχουμε μία ομάδα με καλά στοιχεία και όπως πάντα παίζουμε ελέυθερα για να το χαρούμε. Συνεχίζουμε για το καλύτερο και όπου φτάσουμε. Θα θελα να ευχαριστήσω πολύ τους χορηγούς μας, χάρις στην βοήθεια των οποίων είμαστε εδώ, το Coctail Bar Le Zazou, τα ηλεκτρικά είδη Β’ διαλογής Ξουλόγης Group και το ξενοδοχείο στη Θάσο, Louloudis Fresη” δήλωσε στο Volleyplanet o Κώστας Μπατζιλής των νικητών, σε αντίθεση με τον απογοητευμένο άσο της Αρμενικής Ατάμ Τσαλικιάν, που τόνισε ότι “είχαμε κακό side out, στα κρίσιμα σημεία έφευγαν οι αντίπαλοι μπροστά, τους κυνηγούσαμε συνέχεια. Περίμενα να παίξουμε καλύτερα σε όλο του τουρνουά, αλλά δε μας βγήκε”.