ΔΙΕΘΝΗ

Κίνηση ανθρωπιάς

Κίνηση ανθρωπιάς

Δίπλα στους πληγέντες του Αματρίτσε που μετρά ήδη 290 θύματα από τον σεισμό της περασμένης Τετάρτης βρίσκονται οι παίκτες της Εθνικής Ιταλίας, καθώς με απόφασή τους προσφέρουν στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της πόλης της Κεντρικής Ιταλία 50.000 ευρώ που αποτελεί το μπόνους τους για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου του Ρίο.

Του Δ. Πιτούλια

Σε μια μεγάλη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησαν οι διεθνείς παίκτες της Ιταλίας καθώς δεν μπορούσαν να μείνουν αμμέτοχοι στο δράμα των κατοίκων του Αματρίτσε.

Ο φονικός σεισμός της περασμένης Τετάρτης ισοπέδωσε κυριολεκτικά την μικρή πόλη της κεντρικής Ιταλίας σκορπώντας τον θάνατο σε 290 άτομα, αφήνοντας παράλληλα χιλιάδες άστεγους..

Μπροστά στον θρήνο και την οδύνη των κατοίκων του Αματρίτσε, ο αρχηγός της Ιταλίας, Εμανουέλε Μπιραρέλλι, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παραιτηθούν από το μπόνους που θα έπαιρναν από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα το προσφέρουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.