Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κοτσιλιάνος: «Η Παναχαϊκή είναι υπερπλήρης»!

Κοτσιλιάνος: «Η Παναχαϊκή είναι υπερπλήρης»!

Για την επιστροφή του στην Πάτρα, την αγωνιστική ετοιμότητα και το φιλικό με τον Ολυμπιακό, το πρόγραμμα, τα όνειρα του και τον κόσμο της Παναχαϊκής, μίλησε στην επίσημη σελίδα της Πατρινής ομάδας, ο ακραίος της ομάδας, Γιώργος Κοτσιλιάνος που μαζί με τον Κώστα Ζουπάνη αποτελουν την εθνική μας ομάδα μπιτς βόλεϊ.

ΕΡ.: Γιώργο, επιστροφή μετά από 5 χρόνια στην Παναχαϊκή που πλέον βρίσκεται στην «Volley League». Πως πάρθηκε αυτή σου η απόφαση;

Γιώργος Κοτσιλιάνος: «Η απόφαση μου ήταν μία συνδυαστική διαδικασία στην οποία έπαιξε ρόλο και η επιστροφή μου στην Πάτρα.

Στο πλάνο που είχα στο μυαλό μου για να προχωρήσω τις σπουδές μου και από τη στιγμή που θα βρίσκομαι στην Πάτρα, ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που να έχει σχέση με αυτό που ασχολούμαι τόσα χρόνια. Έτσι μίλησα το καλοκαίρι με τους ανθρώπους της Παναχαϊκής, ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσα να συνδυάσω με τις σπουδές μου, μου άρεσε, ήθελα να το κάνω και έτσι κατέληξα να πάρω αυτή την απόφαση»…

ΕΡ.: Η ομάδα πήρε πέρυσι την παραμονή και φέτος έχει θέσει πιο υψηλούς στόχους. Ποια πιστεύεις είναι η θέση που μπορεί να φτάσει;

Γ.Κ.: «Έχουν γίνει προσθήκες οι οποίες έχουν ενισχύσει την ομάδα και μιλάω κυρίως για τους ξένους, οι οποίοι για το ελληνικό επίπεδο, έτσι όπως το έχω δει –απ’ έξω πάντα- τα προηγούμενα χρόνια, είναι πάρα πολύ καλοί, είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και θα βοηθήσουν πάρα πολύ.

Σε συνδυασμό με τον κορμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ο οποίος είναι έμπειρος (όλοι ξέρουν να παίζουν βόλεϊ, αυτό είναι το χαρακτηριστικό τους), αλλά και με τη χημεία της ομάδας που είναι πάρα πολύ καλή, όπως και η δυναμικότητα μας, δεν ξέρω πραγματικά πού μπορεί να φτάσει.

Νομίζω έχουμε δώσει ήδη κάποια δείγματα, όπως στο φιλικό με  τον Ολυμπιακό που  ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, ο οποίος είναι μία ομάδα που στην Ελλάδα παίζει το καλύτερο βόλεϊ και τον αντιμετωπίσουμε στα ίσια».

Kotsi-Zoup1 elvetia agalies-1234567

ΕΡ.: Είσαι από τους πλέον έμπειρους παίκτες με πολυετή παρουσία στην «Volley League». Τι πιστεύεις κρίνει την πορεία μιας ομάδας στο πρωτάθλημα;

Γ.Κ.: «Δεν είναι μόνο ένα  κομμάτι που μπορεί να κρίνει την πορεία, είναι συνολικά η λειτουργία της ομάδας. Έχω αποκτήσει μία άποψη πάνω σε αυτό. Στην πορεία μιας ομάδας οι τραυματισμοί ή οι ξένοι πολλές φορές είναι τυχαίο γεγονός, έχουν το στοιχείο του τυχαίου και σίγουρα μπορεί να επηρεάσουν.

Αυτή τη στιγμή η Παναχαϊκή είναι υπερπλήρης, αφού σε όλες τις θέσεις υπάρχουν αντικαταστάτες, που θα βοηθήσουν. Είναι ισάξιοι και αυτή η πληρότητα στο ρόστερ της ομάδας είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να τη βοηθήσει στο να έχει διάρκεια όλους τους μήνες της αγωνιστικής περιόδου.

Το άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι η μαχητικότητα η οποία χαρακτηρίζει τους παίκτες, δεν παρατάμε φάσεις, δημιουργούμε πίεση ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό ώστε να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε και αυτά νομίζω για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό βόλεϊ είναι στοιχεία τα οποία θα αναδειχθούν μέσα από τους αγώνες, είμαι σχεδόν σίγουρος».

kotsilianos_zoupanis_moscow

ΕΡ.: Το πρόγραμμα της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα είναι από τα πλέον δύσκολα. Ποια η δική σου άποψη για την σειρά των αντιπάλων και τα πολλά ντέρμπι στο ξεκίνημα;
Γ.Κ.
: «Το ξεκίνημα είναι πολύ δύσκολο η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως είναι το πρόγραμμα αντιμετωπίζεις τις ομάδες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι οποίες είναι οι ομάδες που θα μπουν στην τετράδα και να διεκδικήσουν τον τίτλο, το πρωτάθλημα. Αυτό έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του .

Ένα θετικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπορείς να τις βρεις ανέτοιμες και ίσως να πάρεις κάποιους βαθμούς που δεν τους περίμενες και οι υπόλοιποι θα δυσκολευτούν στην πορεία, όταν οι ομάδες αυτές έχουν δεθεί. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να φτάσουμε στην 4η-5η αγωνιστική και να είμαστε στο «0», στον πάτο και αυτό να μας επηρεάσει ψυχολογικά.

Εγώ νομίζω ότι σε μία σωστή ομάδα, θέμα είναι –όπως προείπα- το πώς θα εξελίσσεσαι και πώς θα γίνεσαι καλύτερος. Αν είναι να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό και αυτός να είναι αγωνιστικά έτοιμος την πρώτη αγωνιστική, αν σε κερδίσει του λες συγχαρητήρια και πας παρακάτω. Εγώ έτσι το βλέπω, έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Στην ουσία δεν υπάρχουν καλά και κακά προγράμματα, μόνο το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος ώστε να πάρεις αυτό που θέλεις, αυτό που σου αξίζει».

kotsilianos_evandro

ΕΡ.: Σε τι σε έχει βοηθήσει (σ.σ. αγωνιστικά στη σάλα) η ενασχόληση με το «beach volley» και τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι έχεις «αμελήσει» λόγω των διαφορετικών συνθηκών;

Γ.Κ.: «Σίγουρα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω δουλέψει και δεν έκανα καν προπόνηση στη σάλα, με πάει σε ένα κομμάτι πιο πίσω σαν αθλητή σάλας. Ξέρεις, μένεις πίσω όσον αφορά την επαφή  με την μπάλα, το πώς παίζεται η άμυνα με 5 παίκτες, το μπλοκ αλλά και τακτικά. Σε συνδυασμό με άλλα πέντε άτομα και όχι με ένα, είναι άλλο σπορ. Στα θετικά, θα εστιάσω περισσότερο στα νοητικά κομμάτια, στο κομμάτι της συγκέντρωσης.

Η συνεχής προσπάθεια στην εύρεση λύσεων εντός του γηπέδου, νομίζω είναι κάτι που το έχω δουλέψει. Στο «beach volley» είσαι αναγκασμένος να δουλέψεις άμεσα, γιατί αν δεν βελτιώσεις τον εαυτό σου δεν βελτιώνεται η ομάδα

ΕΡ.: Γνωρίζεις για τον κόσμο της ομάδας. Πόσο σημαντική θεωρείς θα είναι η παρουσία του στα παιχνίδια σας εντός και εκτός Πάτρας;

Γ.Κ.: «Εγώ έχω ζήσει τις παλιές εποχές που ήταν πολύ ωραία τα πράγματα, έχω πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον κόσμο της Παναχαϊκής. Είναι βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας, είναι η κινητήρια δύναμη της, πάντα ήταν και πρέπει να είναι εκεί. Νομίζω για την Παναχαϊκή που είναι ένα ιστορικό σωματείο, νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια επειδή είναι πάρα πολύ όμορφη, πρέπει να έχει την αντίστοιχη υποστήριξη από την πάτρα και από τον κόσμο της».