ΔΙΕΘΝΗ

Λιμα… σμένος για νέες εμπειρίες και διακρίσεις στο Περού ο Αθανασόπουλος (fot)

Λιμα… σμένος για νέες εμπειρίες και διακρίσεις στο Περού ο Αθανασόπουλος (fot)

Με “προίκα” τους φετινούς τίτλους του γερμανικού πρωταθλήματος γυναικών και του Golden European League o Έλληνας τεχνικός της Στουτγκάρδης και της Τσεχίας, βρίσκεται στη Λίμα του Περού αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, πρόκληση της καριέρας του.

Να κερδίσει το μονάκριβο εισιτήριο πρόκρισης του Challenger Cup για το Παγκόσμιο Volleyball National League.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ελληνικού βόλεϊ στο σημαντικό αυτό… τριηπειρωτικό ραντεβού συμμετείχε στην συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου με Περού, Κροατία, Τσεχία (Α’ όμιλος) και Ταϊβαν, Αργεντινή Καναδά (Β’ όμιλος).

LIMA_CHALLENGER 2019

Ενόψει λοιπόν της μεθαυριανής (28/6) επανάληψης του τελικού του European League με τη φιναλίστ Κροατία, που ανοίγει αύριο την αυλαία του Α’ ομίλου κόντρα στις οικοδέσποινες Περουβιάνες, ο Γιάννης Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής: ” Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αγωνιζόμαστε εδώ στο  Challenger Cup… Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι και να “μεγαλώσουμε” ως ομάδα. Κερδίσαμε το European League και κάθε μέρα γινόμαστε και καλύτεροι. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να συναγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο και να δούμε πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ” τόνισε ο “δικός” μας ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, που θα στερηθεί τη δεύτερη πασαδόρο και την τρίτη ακραία, λόγω τραυματισμών.

Δίπλα του ο Ιταλός πρώτη τεχνικός της Κονελιάνο, Ντανιέλε Σανταρέλι, που δεν έχει ξεχάσει ακόμη το προ 3 ημερών… κάζο στο νέο του “σπίτι” στο Βαραζντίν, ζήτησε λίγο χρόνο προσαρμογής: Είμαστε κουρασμένοι λόγω του μακρινού ταξιδιού, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι, που συμμετέχουμε στη διοργάνωση. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε. Αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού είναι σημαντικό, δεν ξέρω τι πιθανότητες έχουμε να προκριθούμε,  αλλά μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με το Περού θα μπορούμε να κατανοήσουμε το επίπεδό μας και να προετοιμαστούμε καλύτερα”.

LIMA 2019

Από την πλευρά των αθλητριών οι δύο αρχηγοί, Κροατίας και Τσεχίας, πέρα από τη δεδομένη ικανοποίηση για την παρουσία τους, στη διοργάνωση, φάνηκαν να αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους αγώνες. “Είμαστε ευτυχισμένες που βρισκόμαστε εδώ, γιατί είναι η πρώτη φορά που η Κροατία δίνει το παρών στο Challenger Cup. Στον όμιλό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά την Τσεχία , δύο μέρες νωρίτερα εναντίον της, δεν ήταν του επιπέδου μας, με πολλά σκαμπανεβάσματα και για αυτό είμαστε αγχωμένες να τα πάμε καλύτερα” δήλωσε η διεθνής της Κροατίας, Σαμάνθα Φάμπρις.

Από την ομάδα του Αθανασόπουλου η Πάβλα Σμίντοβα εξέφρασε κι εκείνη τη χαρά της γιατί όπως επεσήμανε “αφού το να προκριθούμε εδώ δεν ήταν τόσο εύκολο. Στην πραγματικότητα ήταν δύσκολο και τώρα θέλουμε να απολαύσουμε το τουρνουά και θα δούμε. Αντιμετωπίσαμε πριν από 3 μέρες την Κροατία στο European Golden League, αλλά τώρα ασφαλώς θα είναι διαφορετικό ματς, γιατί παίζουμε εκτός έδρας”.

Τέλος ο νέος εκλέκτορας της γηπεδούχου ομάδας του Περού, Φρανσίσκο Έρβας είπε ότι “στόχος μας είναι να σταθεροποιήσουμε τη θέση του Περού, πρώτα στη Νότια Αμερική και στη συνέχεια να ανταγωνιστούμε διεθνώς με τις καλύτερες ομάδες. Ο μόνος τρόπος να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να αναπτυχθεί η ομάδα μας είναι ανταγωνίζεται σε τέτοιου είδους τουρνουά. Εδώ και πέντε μήνες δουλεύω με διαφορετικά γκρουπ αθλητριών, προσπαθώντας να ξεκινήσουμε ένα νέο πλάνο για τις εθνικές ομάδες “.

LIMA_ATHANASOPOULOS

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το FIVB Women’s Volleyball Challenger Cup φιλοξενείται στο Περού, όπου πέρυσι θριάμβευσε η Βουλγαρία.

Οι 6 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τριών, με τις δύο πρώτες ομάδες των ομίλων να προκρίνονται στα ημιτελικά.

Όμιλοι 

Α’ όμιλος: Περού, Τσεχία, Κροατία
Β όμιλος: Αργεντινή, Κινεζική Ταϊπέι, Καναδάς

Το πρόγραμμα των αγώνων τω ομίλων (ώρα Ελλάδας)
Τετάρτη 26 Ιουνίου
01:00 Αργεντινή – Κινεζική Ταϊπέι
04:00 Περού – Κροατία

Πέμπτη, 27 Ιουνίου
01:00 Καναδάς – Κινεζική Ταϊπέι
04:00 Τσεχική Δημοκρατία – Κροατία

Παρασκευή 28 Ιουνίου
01:00 Αργεντινή – Καναδά
04:00 Περού – Τσεχίας

Ημιτελικά 30 Ιουνίου

01:00 1Α-2Β

04:00 1Β-2Α

Τελικά 1η Ιουλίου

(Θέσεις 3-4) 01:00 Ηττημένη 1ου Ημιτελικού – Ηττημένη 2ου Ημιτελικού

(Θέσεις 1-2) 04.00 Νικητής 1ου Ημιτελικού – Νικητής 2ου Ημιτελικού