CHALLENGE CUP

Με Αϊδίνιο η Σαντορίνη

Με Αϊδίνιο η Σαντορίνη

Το Αϊδίνιο BBSK από την Τουρκία είναι ο επόμενος αντίπαλος της Σαντορίνης στο Τσάλεντζ Καπ καθώς οι «κυανόλευκες» της γείτονας χώρας επικράτησαν για 2η φορά επί της Οστάνδης.

Μια ακόμη ελληνοτουρκική μονομαχία στο Τσάλεντζ Καπ θα έχουμε την φετινή χρονιά καθώς το Αϊδίνιο είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Σαντορίνη.

Η ομάδα της Τουρκίας μετά την εντός έδρας νίκη της με 3-0 επί της Οστάνδης φρόντισε να επικρατήσει και στο Βέλγιο με 3-2 και πλέον να κλείσει εισιτήριο για το… Αιγαίο.

Το Αϊδίνιο ουσιαστικά είναι η γνωστή σε όλους μας Μπούρσα από τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό η οποία το 2015 και 2017 είχε κατακτήσει το Τσάλεντζ Καπ και το 2018 έχασε τον τίτλο από τις «ερυθρόλευκες».

Μετά την ήττα της ουσιαστικά μετακόμισε στο Αϊδίνιο και με νέο «όνομα» και χρώματα πλέον συνεχίζει την προσπάθειά της στην Ευρώπη και το Τουρκικό πρωτάθλημα όπου βρίσκεται στην 8η θέση.

Μεγάλο της αστέρι είναι η Δομινικανή ακραία Ελίζαμπεθ Μαρτίνεζ, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν επίσης η Βουλγάρα ακραία Νικόλοβα και η διαγώνια Γκονζάλεζ Λόπες.

Ο πρώτος προημιτελικός αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Σαντορίνη και ο επαναληπτικός στο Αϊδίνιο.