ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη-ανατροπή από «ψυχή» και «μέταλλο» για την ΟrPo του Α. Οικονόμου

Νίκη-ανατροπή από «ψυχή» και «μέταλλο» για την ΟrPo του Α. Οικονόμου

“Πολύ σκληρή για να πεθάνει” αποδείχθηκε στο κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι του Οριβέσι με τη Κανγκασάλα η OrPo του Έλληνα τεχνικού, Απόστολου Οικονόμου.

Η Κυπελλούχος Φινλανδίας,  αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τη φιλοξενούμενη, κατάφερε με τεράστια ψυχικά αποθέματα και επιθετικές αιχμές τις Ντάγκαν (19π) και Ντόκερι να φτάσει σε μία ηρωϊκή αντεπίθεση και την σπουδαία νίκη με 3-2 (14-25, 25-23, 22-25, 25-21, 15-11). Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν με 27 πόντους η Τέιλορ των φιλοξενούμενων.

“Συγχαίρω θερμά την ομάδα μου, επειδή μετά την καταστροφικό πρώτο σετ έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση. Κάτι που δείχνει ότι είναι κορυφαίες αθλήτριες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι της ομάδας μου. Το κλειδί για την επιτυχία μας ήταν η υπομονή στο παιχνίδι, κάτι που μας επιτρέπει να γεμίσουμε άλλα πιθανά κενά στο επίπεδο των αθλήτριών. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ήταν επίσης σημαντικό επειδή, έδειξε ότι το επίπεδο μας δεν απέχει πολύ από αυτό της Kangasala” δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος για την αντίδραση των αθλητριών του ο Λαρισαίος τεχνικός.

Με τη νίκη αυτή η Orpo Οριβέσι ανέβηκε με 24 βαθμούς στην 6η θέση της βαθμολογίας, τους 41β έφτασε στην 3η θέση η αντίπαλός της, Κανγκασάλα, 10 βαθμούς πίσω από την Βιέστι, που παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή με 51β.