Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι ελπίδων στην Κυψέλη

Ντέρμπι ελπίδων στην Κυψέλη

Η 16η στροφή της Α1 περνά από την Κυψέλη και το ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση που είναι ανοικτή σε όλα τα αποτελέσματα. Την ίδια ώρα μεγάλες μάχες αναμένονται σε Ορεστιάδα και Κηφισιά με τους γηπεδούχους να υποδέχονται Κύζικος Νέας Περάμου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΌΣ

Στην Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό θέλοντας να συνεχίσει τα θετικά του αποτελέσματα και απέναντι σε μια φιλόδοξη ομάδα να τεστάρει τις δυνάμεις του.

Ο «Γηραιός» έχοντας αποδείξει πως διαθέτει μέταλλο νικητή και με αμιγώς ελληνική ομάδα προχωρά κόντρα στα προγνωστικά διεκδικώντας απέναντι στην ομάδα του Βραχατίου την παραμονή του στην 6άδα της βαθμολογίας.

Ο Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και με όλους τους παίκτες στην «φαρέτρα» του θα διεκδικήσει τη νίκη.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων σχολιάζοντας την αναμέτρηση υπογράμμισε  «Ελπίζω η κούραση να μην μας επηρεάσει. Η ομάδα κάνει προπόνηση στα όρια της και παίζει τους αγώνες στα όρια της. Παρόλα αυτά και αυτή τη φορά ο στόχος μας είναι η νίκη. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Ο Παμβοχαϊκός έχει ενισχυθεί με έναν καλύτερο πασαδόρο ενώ εμείς έχουμε αποδυναμωθεί αλλά παρόλα αυτά θα παλέψουμε».

Τη νίκη όμως που θα τον φέρει πιο ψηλά στην βαθμολογία και θα τον κρατήσει ζωντανό στην διεκδίκηση της 4άδας θέλει ο Παμβοχαϊκός. Μετά την μεγάλη του νίκη –πρόκριση επί του Φοίνικα Σύρου οι «κυανοκίτρινοι» του Βραχατίου πάνε με ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη στοχεύοντας το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κώστας Δεληκώστας εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του στο τελευταίο τους παιχνίδι τόνισε ««Μας χωρίζουν τέσσερις βαθμοί και έχουμε μία ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά μας. Ο Ηρακλής παίζει ελεύθερα και χωρίς πίεση. Το θέμα είναι η δική μας εμφάνιση. Το τι θα κάνουμε εμείς στον αγώνα. Με τον Φοίνικα μας βγήκε το παιχνίδι. Υπάρχει σταδιακή προσαρμογή του νέου πασαδόρου μας. Θέλουμε μία καλή εμφάνιση και τη νίκη».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στην Κυψέλη με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ θέλοντας τη νίκη και το τρίποντο που θα τον εδραιώσει στην 2η θέση.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα δεν είναι άλλο πέραν του Αμαράλ Ντάντε. Ο Βραζιλιάνος αστέρας που έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες και στιγμές των “πράσινων”, επιστρέφει στην Αθήνα για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τον κόσμο της ομάδας να είναι έτοιμος να τον αποθεώσει.

Οι «πράσινοι» μετά από δύο συνεχόμενα ταϊ-μπρεϊκ σε Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο καλούνται να βρούνε δυνάμεις και φρεσκάδα και να πάρουν το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος χωρίς προβλήματα και έχοντας δώσει ανάσες στους παίκτες του στο παιχνίδι της Κρήτης αισιοδοξεί πως η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για να πάρει το αποτέλεσμα και να ικανοποιήσει τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει την Κυψέλη.

Ο Χρήστος Μπέλος αναφερόμενος στον μεγάλο αγώνα τόνισε «Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι «κλειδί» που με νίκη θα μας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα στα play-off. Αγωνιζόμαστε κόντρα στον πρωταθλητή και εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου και τέτοιου παιχνίδια δείχνουν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα μας. Το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία, κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον αυριανό αγώνα, ενώ παράλληλα ο αντίπαλος έχει ενισχυθεί πολύ. Εμείς είμαστε αήττητοι στην έδρα μας και πιστεύω ότι αύριο θα γίνει μία πολύ δυνατή μάχη».

Το  τρίποντο που θα τον επαναφέρει στην 2η θέση και θα του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια αναζητά ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό και την μέτρια εμφάνιση τους κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για το Κύπελλο, θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση που θα σηματοδοτήσει και την αντεπίθεσή τους.

Ο Γιάννης  Καλμαζίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του με τον Ανδρέα Ανδρεάδη να δηλώνει «Θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα μας μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Στον Α΄ γύρο ήταν διαφορετικός αγώνας καθώς είχαμε πολλά προβλήματα. Όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια τα πάντα ανατρέπονται στα πλέι οφ».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ –ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Αγώνα τελικό για την παραμονή της στην κατηγορία δίνει στο Νικόλαος Σαμαράς ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας. Οι «πράσινοι» του Έβρου απέναντι στην Κύζικο έχουν αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα μειώσει την διαφορά στην βαθμολογία, θα δώσει ψυχολογία και παράλληλα το σύνθημα της αντεπίθεσής τους για την σωτηρία τους.

Η πρόκριση επί της Νίκη Αιγινίου έφερε χαμόγελα, ωστόσο άπαντες περιμένουν τον αγώνα με την ομάδα της Νέας Περάμου για να διεκδικήσουν το τρίποντο που θα αλλάξει και την μέχρι τώρα πορεία.

Απουσίες για τον Μπάμπη Σταματόπουλο δεν υπάρχουν και με όπλο τους τον κόσμο που αναμένεται να βρεθεί στο γήπεδο όλοι ευελπιστούν και εύχονται για τη νίκη.

O προπονητής του ΑΟ Ορεστιάδας τόνισε «Τα πράγματα ήταν και παραμένουν πολύ δύσκολα αλλά μέχρι το τέλος θα παλέψουμε. Πιθανή νίκη θα αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Εκτός των άλλων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις ατυχίες. Με τη βοήθεια και του κόσμου της Ορεστιάδας θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Η Κύζικος Νέας Περάμου ανεβαίνει στον Έβρο για να κάνει το καλύτερο δυνατό και να εκμεταλλευθεί το άγχος και την πιεση των γηπεδούχων προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη επί του Φοίνικα έφερε χαμόγελα, ωστόσο η εμφάνιση του Κυπέλλου κόντρα στον Εθνικό χτύπησε καμπανάκι στον Νίκο Νεόφυτο.

Ο τεχνικός των νεοφώτιστων δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Σταύρο Κατσανεβάκη να τονίζει «Έχει αλλάξει η ψυχολογίας μετά την Σύρο. Ελπίζω να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα της Ορεστιάδας. Να μην είναι ένα άσχημο παιχνίδι όπως αυτό του Πειραιά και να κάνουμε κάποια πράγματα που μας αντιπροσωπεύουν και να μπορέσουμε να φθάσουμε στη νίκη».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι κοινός στόχος και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Αρσενιάδη προερχόμενοι από τη νίκη πρόκριση επί της ΕΑ Πατρών θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στην Α1 και μετά από την Κύζικο, την Παναχαϊκή και τον Παμβοχαϊκό να πάρουν το τρίποντο κόντρα στους Θρακιώτες.

Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και στην προσπάθεια για τη νίκη που κρατήσει την ομάδα του στην  4άδα τόνισε «Θα είναι ακόμα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με κοινούς στόχους στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι μία καλή ομάδα η οποία διαθέτει μεγάλη δύναμη στο φιλέ. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα υπάρχει κούραση και στις δύο ομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και  οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο Ζηρίνειο θα παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου».

Το αποτέλεσμα που θα κλειδώσει την συμμετοχή του στην 8άδα θέλει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα για τους Θρακιώτες ήταν δύσκολο και μετά τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι επί των «αιωνίων» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν εκ νέου στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Σάκης Μουστακίδης μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε «Συνεχίζεται ένα δύσκολο και επίπονο πρόγραμμα αγώνων και πρέπει να ανταποκριθούμε. Στον Α΄ γύρο νικήσαμε την Κηφισιά και μπορούμε να κάνουμε και τώρα το ίδιο αρκεί να το πιστέψουμε και να έχουμε διάρκεια. Δεν υπάρχει πίεση. Θα χρειαστεί πολύ υπομονή και ποιότητα στο παιχνίδι μας γιατί ο αντίπαλος μας είναι πολύ καλή ομάδα».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ- ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα με δύο συνεχόμενες ήττες σε Άγιους Θεόδωρους και Βραχάτι ο Φοίνικας Σύρου επιστρέφει στην βάση του θέλοντας τη νίκη απέναντι στην Παναχαίκή.

Οι γηπεδούχοι έχοντας χάσει έδαφος στην διεκδίκηση της 4άδας θέλουν το τρίποντο που θα τους επαναφέρει στις νίκες και παράλληλα να εκμεταλλευθούν τυχών στραβοπατήματα των άλλων ομάδων.

Ο Ντούσκο Νίκολιτς δεν έχει προβλήματα απουσιών και αισιοδοξεί για τη νίκη.

Δύσκολο έργο έχει η Παναχαϊκή που ευελπιστεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί σε μια δύσκολη έδρα.

Οι Αχαϊοί έχοντας στόχο την παραμονή στην κατηγορία μέσω των play-out κοιτάνε πλέον κάθε παιχνίδι ως προετοιμασία εν όψει των καθοριστικών αγώνων αλλά και για να παίρνουν εμπειρία τα αρκετά νέα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα.

Ο Μένιος Ρουμελιώτης αναφερόμενος στην προσπάθεια της ομάδας τόνισε «Ξέρουμε πως η ομάδα θα συμμετέχει στα μπαράζ παραμονής μαζί με την Κύζικο και τον Ηρακλή Χαλκίδας. Όλοι μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια σε αυτούς τους 2 μήνες να σώσουμε την ομάδα. Θεωρώ πως είναι στο χέρι μας να μείνει στην κατηγορία. Σε αυτά τα παιχνίδια πρωταθλήματος θα κοιτάξουμε τα νέα παιδιά που είναι στην ομάδα να πάρουν παραστάσεις και να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο».