Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Ρέντη και Μετς

Ντέρμπι σε Ρέντη και Μετς

Σε δύο δόσεις και με δύο παιχνίδια να έχουν τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί η 7η αγωνιστική της Volleyleague, η οποία ανοίγει την αυλαίας της το Σάββατο από τον Πειραιά όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου (ΕΡΤ 3) και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στο Μέτς όπου η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με τον Παμβοχαϊκό (ΕΡΤ 2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ένα ακόμη ντέρμπι δίνει στην Volleyleague ο Ολυμπιακός που υποδέχεται στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη τον Φοίνικα Σύρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Φερνάντο Μουνιόθ μετρώντας το εντυπωσιακό σερί του 35-0, θέλουν να κατακτήσουν το τρίποντο και να διευρύνουν το αήττητο σερί τους και να συνεχίσουν να βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και δήλωσε για το παιχνίδι με τους «Πειρατές» «To Σάββατο παίζουμε κόντρα στη Σύρο, μια ομάδα με καλή σταθερότητα στον τρόπο που αγωνίζεται. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε πόντο για να κερδίσουμε. Η ομάδα δουλεύει καλά για να βελτιώσει κάθε τεχνικό και τακτικό κομμάτι στο παιχνίδι. Ο στόχος είναι να προχωράμε ένα παραπάνω βήμα σε κάθε ματς».

Από την πλευρά του ο ακραίος του Ολυμπιακού, Γερούν Ράουβερντινκ ανέφερε «Προερχόμαστε από τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, πράγμα που συνέβη στο προηγούμενο ματς, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που έχουμε πραγματικά ως ομάδα. Ο Φοίνικας Σύρου, είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά και θέλουμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας».

Με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί θα παρουσιαστεί στον Πειραιά ο Φοίνικας Σύρου. Η ομάδα των Κυκλάδων μετά τα δύο συνεχόμενα νικηφόρα ταϊ-μπρεϊκ επί Κηφισιάς και ΠΑΟΚ αλλά και το ρεπό μεσοβδόμαδα δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι για την υπέρβαση.

Ο Παβλίσεβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και με καλή ψυχολογία όλοι αισιοδοξούν πως ο Φοίνικας θα είναι ανταγωνιστικός απέναντι στους Πειραιώτες.

ΠΑΟΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα του αποτελέσματα θέλει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί τον κακό του δαίμονα.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να επανέφερε τα χαμόγελα, ωστόσο έφερε και τον τραυματισμό του Τζούριτς που δεν υπολογίζεται από τον Σέρτζιου Στάνκου.

Ο Ιβάν Μαρκέζ αναμένεται να είναι αυτός που θα αναλάβει εκ νέου τον ρόλο διαγώνιου στην ομάδα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ιδιαίτερα απρόβλεπτο.

Ο Θάνος Τερζής μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Θεωρώ ότι, μετά την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Εθνικός έχει κάνει μια αλλαγή στο ρόστερ του και, όπως είδαμε, κέρδισε με 3-2 τον Ηρακλή. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για να πάρει ακόμα ένα τρίποντο.

Φέτος στο ρόστερ μας βρίσκονται πολλά ηχηρά ονόματα. Όταν αλλάζει το 80% των παικτών, χρειάζεται χρόνος ώστε η ομάδα να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και να δεθεί περισσότερο. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και με υπομονή και επιμονή θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Στις 32 αναμετρήσεις των δυο ομάδων σε αγώνες πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 26-6 έχοντας 8 συνεχόμενες νίκες.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στην Κομοτηνή οι «κιτρινόμαυροι» του Ηλία Κρεούζη υποδέχονται τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες έχουν στόχο τη νίκη.

Οι Θρακιώτες με καλή ψυχολογία και χωρίς προβλήματα θέλουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους «κυανόλευκους» της Θεσσαλονίκης και πλέον να συνδυάσουν τις καλές εμφανίσεις με θετικά αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Καβαρατζής δήλωσε για τον αγώνα με τον Ηρακλή «Ρίχνουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Είναι ένα παιχνίδι με αντίπαλο που είναι κοντά στα δικά μας στάνταρ. Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφουμε και πάλι στην έδρα μας με δράση σε έναν αγώνα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Με την δύναμη που μας δίνει η έδρα μας πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε την νίκη. Το σίγουρο είναι πως και αυτή τη φορά θα παλέψουμε για το καλύτερο και για την καλύτερη συγκομιδή πόντων και βαθμών».

Μετά το νέο χαμένο ταϊ-μπρεϊκ κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο Ηρακλής θέλει να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε μια ακόμη ομάδα της Θράκης.

Αποστολή δύσκολη αφού τα προβλήματα δεν απουσιάζουν από τον «Γηραιό» καθώς ο Κώστας Προύσαλης και ο Θανάσης Ντίνας ταλαιπωρούνται με προβλήματα στη μέση τους, ο Βασίλης Μούχλιας αναρρώνει από το διάστρεμμα, ενώ και ο Βραζιλιάνος ακραίος Κλίντι κάνει θεραπεία στο δεξί πόδι του μετά από τραυματισμό στο δεύτερο σερβις του αγώνα με τον Εθνικό.

Ο λίμπερο του Ηρακλή Λάμπης Μπαμπαλιούτας μιλώντας για το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής τόνισε «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Βλέπουμε ότι χάνουμε συνέχεια έστω κι αν παίρνουμε κάποιους βαθμούς. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αν έχουμε κάποια προβλήματα ή κάτι μας φταίει πάντα.

Πάμε να κάνουμε μια αρχή, να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε, δεν έχει σημασία αν είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, μετακινήσεις ή τραυματισμούς, πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς, η ομάδα έχει δυνατότητές αλλά δεν αρκεί μόνο στα λόγια πρέπει να το κάνουμε και μέσα στο γήπεδο επιτέλους και νομίζω πως είναι ο μοναδικός σκοπός που ξεκινάμε να πάμε στην Κομοτηνή».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

17.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

18.00: ΠΑΟΚ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19.00: ΑΕ Κομοτηνής – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Δευτέρα 26 Noεμβρίου 2018

17.00 (ΕΡΤ-2): ΑΕΚ – Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Ρεπό:  Παναθηναϊκός και Κηφισιά