Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντριζγκά: «Έπιασε… πάτο η Πολωνική Λίγκα»

Ντριζγκά: «Έπιασε… πάτο η Πολωνική Λίγκα»

Για τους λόγους της αποτυχίας στο Eurovolley 2017 και της αρνητικής εικόνας του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος μπροστά στο “δικό” του κοινό μίλησε στα ΜΜΕ της χώρας του ο διεθνής Πολωνός πασαδόρος του Ολυμπιακού, Φαμπιάν Ντριζγκά, που αναμένεται στον Πειραιά τις προσεχείς ώρες.

Παρά λοιπόν την απογοήτευση των συμπατριωτών του για τον αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα προημιτελικά και της απουσίας της από τη συνέχεια της «δικής» τους φετινής γιορτής του αθλήματος ο Ντρίζγκα δεν διστάζει να κάνει την αυτο-κριτική του.

“Μετά την αποτυχία στο τουρνουά, και όχι με το καλύτερο… στυλ, υπάρχουν πάντα πολλά ερωτήματα. Όλοι Θα θέλαμε να μπορούσε να φαίνονται διαφορετικά. Τώρα, είναι πιο εύκολο να τα «ρίξουμε» όλα στους προπονητές ή στους παίκτες. Είναι φυσιολογικό. Νομίζω όμως ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για “να τα βάλουμε όλα κάτω” από τον προηγούμενο προπονητή (σ.σ. Stéphane Antiga). Επειδή τελευταία φορά που έπαιξε καλά η Πολωνική ομάδα ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2015.

Αυτό το τουρνουά, το Eurovolley τελείωσε δυστυχώς για εμάς, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι παίξαμε άσχημα. Υποθέτω λοιπόν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοικοδόμηση της ομάδας από ό, τι πίστευε κανείς», υποστήριξε ο Πολωνός μαέστρος των “ερυθρόλευκων”, που για μια ακόμη φορά άφησε.. αιχμές για τον πρώην εκλέκτορα της  Πολωνίας, Στεφάν Αντιγκά, με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις.

“Μ’ αρέσει να παίζω στην εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα. Φυσικά, συνεπάγεται υποχρεώσεις και πιέσεις, γιατί πάντα προσδοκούμε σε νίκες. Στη χώρα μας υπάρχει δυναμική, μπορούμε να παίξουμε βόλεϊ. Ωστόσο, ο υπόλοιπος κόσμος έχει χαλαρώσει, οπότε θα πρέπει να παίζεις συνεχώς πάνω από το μέσο επίπεδο όλη την ώρα, χωρίς να κουράζεσαι, γιατί τώρα όλοι μπορούν να το κάνουν.

Όσον αφορά το πολωνικό πρωτάθλημα, πιάσαμε… πάτο. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι από τους κορυφαίους Πολωνούς βολεϊμπολίστες αλλά και ξένους έχουν επιλέξει συλλόγους εκτός Πολωνίας. Έχω την εντύπωση ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Αυτό ασφαλώς δεν είναι καλό για την εθνική μας ομάδα. Όταν στην  PlusLiga συμμετείχαν πολύ δυνατοί ξένοι παίκτες, που έκαναν τη διαφορά και καθένας θα μπορούσε να τους δει. Με αυτούς, άλλοι έχουν μάθει, και τώρα είναι δύσκολο για μένα να κατονομάσω τουλάχιστον έναν ξένο για τον οποίο μπορεί να πει κανείς ότι είναι  “αστέρι “.

Πηγή: przegladsportowy.pl