Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ολλανδός «γίγαντας» για τον Πειραιά (foto)

Ολλανδός «γίγαντας» για τον Πειραιά (foto)

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται εδώ και μέρες ο 31χρονος διεθνής Ολλανδός διαγώνιος Καϊν Φαν Νταϊκ ο οποίος και εντυπωσίασε με την παρουσία του στο φετινό Wolrd League.

Σε αναζήτηση ξένων παικτών που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ της φετινής χρονιάς και παράλληλα θα αποτελέσουν την δύναμη κρούσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού προσπαθεί να βρει τις καλύτερες επιλογές τόσο στην θέση του ακραίου, όσο και σε αυτή του διαγώνιου και η αναζήτηση γίνεται εντατικά πάντα σε συνάρτηση με τον σχεδιασμό και τις προτάσεις του Ρομπέρτο Πιάτσα.

Για την θέση του διαγώνιου σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet στο μεταγραφικό στόχαστρο των Πειραιωτών τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ο διεθνής Ολλανδός Καϊν Φαν Νταϊκ που εντυπωσίασε στο πρόσφατο World League.

Η αγωνιστική αξία του 31χρονου γίγαντα των 2.15 είναι αδιαμφισβήτητη καθώς ο Ολλανδός διαγώνιος αποτελεί ένα από τα δυνατά ονόματα του Ευρωπαϊκού βόλεϊ με πλούσιο βιογραφικό και επιτυχίες.

Στο πρόσφατο World League με την Εθνική Ολλανδίας που συμμετείχε στο Β γκρουπ δυναμικότητας και κατέκτησε την 5η θέση, ο Φαν Νταϊκ με 117 πόντους βρέθηκε στην 19η θέση των σκόρερ της διοργάνωσης έχοντας 44.46% ποσοστό αποτελεσματικότητας που του χάρισε την 13η θέση στον πίνακα των επιθετικών.

Ο Φαν Νταϊκ την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στην Πολωνία φορώντας την φανέλα της Zaksa Kędzierzyn-Koźle, ενώ το βιογραφικό του είναι πλούσιο καθώς το 2014 αγωνίστηκε στην Τρεντίνο, ενώ έχει αγωνιστεί και στις Γιάροσλαβ (Ρωσία), τις Ιταλικές Λορέτα, Σόρο και Μολφέτα, την Μπλέντ (Σλοβενία), την Νόλικο Μαασέϊκ (Βέλιο), το 2009 είχε αγωνιστεί στην Κορέα (Greaters), ενώ έχει παίξει και στις Ολλανδικές Τσβόλε και Άλμερε.

Η τροπαιοθήκη του Ολλανδού διαγώνιου είναι αρκετά πλούσια αφού έχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Βελγίου (2008), 2 Κύπελλα Βελγίου (2007, 2008) το πρωτάθλημα και Κύπελλο Σλοβενίας (2010), το Κύπελλο της Ανδριατικής Λίγκας (MEVZA -2010) και το πρωτάθλημα της Α2 με την Μολφέτα (2013).

Ένα από τα κοινά που συνδέουν Ολυμπιακό και Φαν Νταϊκ είναι το Final 4 του Τοπ Τιμς Καπ το 2005 όταν και οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούσαν τον 2ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο. Ο Ολλανδός διαγώνιος αγωνιζόταν στην Ολλανδική Άλμερε που κατέκτησε την 4η θέση στο Final Four. Μάλιστα εκείνη την χρονιά ο Βαν Ντίκ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης.

Παράλληλα όμως με τον Φαν Νταϊκ ο Ολυμπιακός εξετάζει προσεκτικά και άλλους διαγώνιους θέλοντας να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή προκειμένου τη νέα χρονιά να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και να επιστρέψει στους εγχώριους τίτλους.

FOTO

VAN DIJK 2 VAN DIJK 3 VAN DIJK