ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη η σημερινή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία συμμετέχει ενεργά με πολλές δράσεις για την προώθηση του αθλητισμού και του βόλεϊ που ρίχνει σύνορα φέρνοντας πιο κοντά τους λαούς όλου του κόσμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού θεσπίστηκε το 2013 έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ και γιορτάζεται από το 2014 στις 6 Απριλίου κάθε έτους.

Μια πρωτοβουλία που αγκάλιασαν από κοινού τόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία του βόλεϊ, όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ενώ φέτος ο ΟΗΕ εγκαινιάζει την ψηφιακή εκστρατεία #WePlayTogether ενθαρρύνοντας Οργανώσεις και διάφορες κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού και μέσω event να δείξουν την δύναμη του αθλητισμού προωθώντας την ειρήνη και την ενότητα.

Η FIVB πρωτοπορεί και στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού μέσω τις δικής της καμπάνιας (#VolleyballYourWay) και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού το βόλεϊ πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο έννοιες όπως ενότητα, ομαδικότητα, συνεργασία και σεβασμό…

Οι εικόνες από τις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το βόλεϊ που ενώνει και φέρνει κοντά τους πάντες είναι εντυπωσιακές….

Από τα μικρά παιδιά στην εδώ και χρόνια δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη που χαμογελούν κρατώντας μια μπάλα βόλεϊ, μέχρι την Καμπούλ του Αφγανιστάν, την Ναράτιγουατ της Ταϊλάνδης και το Μπουένο Άϊρες της Αργεντινής.

pagkosmia-imera-athlitismoy-1 pagkosmia-imera-athlitismoy-2 pagkosmia-imera-athlitismoy-5 pagkosmia-imera-athlitismoy-3 pagkosmia-imera-athlitismoy-4