ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμεινε σε ρωσικά χέρια ο τίτλος του VNL (fot-vid)

Παρέμεινε σε ρωσικά χέρια ο τίτλος του VNL (fot-vid)

H Ρωσία κατάφερε την Κυριακή να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Volleyball Nations League και να κερδίσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στον τελικό του Credit Union Arena 1 στο Σικάγο, η αρκούδα του ευρωπαϊκού βόλεϊ έδειξε τα δόντια της απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα των ΗΠΑ, που παρά τη συμπαράσταση περίπου 4.500 θεατών γνώρισε την ήττα με 3-1 (25-23, 20-25, 25-21, 25-20) στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Έτσι, η Ρωσία με “2 στα 2” διατήρησε το τρόπαιο που κατέκτησε το 2018 στη Γαλλία, κερδίζοντας και πάλι τους γηπεδούχους τρικολόρ με 3-0 σετ.

russia_vnl 2

Για τη φιναλίστ ομάδα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Μουαγκουτούτια, το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί ένα βήμα παραπάνω στο θεσμό, καθώς στην πρώτη χρονιά είχαν βρεθεί στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, ωστόσο δεν κατάφεραν να μιμηθούν τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ, που πριν από μια εβδομάδα κέρδισε στον αντίστοιχο τελικό της διοργάνωσης με 3-2 σετ τη Βραζιλία και κατέκτησε το τρόπαιο.

“Χάλκινη” στους άνδρες αναδείχθηκε η Πολωνία, που επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) σετ της Βραζιλίας, αφήνοντας την ολυμπιονίκη  “σελεσάο” ξανά χωρίς μετάλλιο στο VNL.

Κορυφαίος των Ρώσων ήταν ο Ντμίτρι Βολκόφ με 17 πόντους (2 μπλοκ, 2 άσους και 52% αποτελεσματικότητα στην επίθεση), ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ματ Άντερσον με 19 πόντους, οι οποίοι όμως με τους 20 που πρόσθεσε ο συμπατριώτης του και τοπ σκόρερς του αγώνα, Τέιλορ Σάντερ, δεν αποδείχθηκαν ικανοί για να χαρίσουν τον τίτλο στους οικοδεσπότες.

russia_usa vnl

Δείτε στο βίντεο τον τελευταίο πόντο του αγώνα, που χάρισε στην ομάδα του Φινλανδού τεχνικού, Τόμας Σαμελβουο το δεύτερο σερί ρωσικό τίτλο στη διοργάνωση, που ουσιαστικά είναι ο διάδοχος του παλιού World League