ΔΙΕΘΝΗ

Πέρασε… χαλκά στους Βίσωνες ο «Sakis» – Απίστευτο ρεκόρ για Φριντριχσχάφεν

Πέρασε… χαλκά στους Βίσωνες ο «Sakis» – Απίστευτο ρεκόρ για Φριντριχσχάφεν

Με κορυφαίο τον “δικό μας” διεθνή η γερμανική ομάδα έκανε το α’ βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται άλλη μία νίκη σε δύο ματς στα προημιτελικά για να “σφραγίσει” για μια ακόμη χρονιά την πρόκρισή της στις “4” κορυφαίες ομάδες της Bundesliga. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Βίταλ Χέινεν έφτασε φέτος τις 21 νίκες σε ισάριθμα ματς στη Γερμανία, ενώ τρέχει το απίστευτο ρεκόρ 36-0 εντός και εκτός συνόρων.

Στην χθεσινή πρεμιέρα των προημιτελικών με την Volleyball Bisons Bühl, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης “έβγαλε μάτια” με την απόδοσή του στην “ΖF Arena” κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των περίπου 1300 φιλάθλων της Φριντριχσχάφεν, που τη σεζόν 2017-2018 αγνοεί τη λέξη “ήττα”. Σε αυτό φυσικά, έχει συμβάλλει τα μέγιστα η αλλαγή τακτικής του Βέλγου τεχνικού, Βίταλ Χέινεν, να γυρίσει τον “Sakis” από λίμπερο που τον είχε στη φυσική του θέση, ακραίο, με τον διεθνή μας έκτοτε να είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του.

Χθες πάντως ο Έλληνας διεθνής με 11 πόντους (20/10 επιθ, 1 μπλοκ) ήταν μαζί με τον Μπόλαντζ οι τοπ σκόρερ της ομάδας τους, οδηγώντας την Φριντριχσχάφεν στο 3-0 (25-22, 25-22, 25-19) επί των φιλοξενούμενων, που είχαν τοπ σκόρερ με 14 πόντους τον Ιάπωνα, Γιαναγκίντα Μασαχίρο.

Με τη νίκη αυτή η παρέα του Πρωτοψάλτη, έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών και πλέον θέλει μία νίκη στο σαββατιάτικο β’ προημιτελικό του “Γκροσπορτχάλε” του Μπουλ για να πανηγυρίσει στην έδρα του Μπάντεν την πρόκρισή της στα ημιτελικά.

Με νίκες στα προημιτελικά ξεκίνησαν επίσης τους αγώνες τους οι Μπερλίν, Ντούρεν και Ράιν Μάιν.

Δείτε την παρουσίαση της Φρίντριχσχάφεν και τον τελευταίο πόντο με την Μπουλ