ΔΙΕΘΝΗ

Στα προημιτελικά του Eurovolley Ιταλία- Βουλγαρία

Στα προημιτελικά του Eurovolley Ιταλία- Βουλγαρία

Ιταλία και Βουλγαρία επικράτησαν επί Τουρκίας και Φιναλνδίας αντίστοιχα και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας. Εκεί όπου οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο και οι παίκτες του Πλάμεν Κονσταντίνοφ την Σερβία…

Ίδρωσε για ένα σετ

italy-time-out-2017 italy-eurovolley

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πανηγυρίζει στο Κατοβίτσε η Ιταλία, καθώς επικράτησε 3-0 της Τουρκίας και ετοιμάζεται για την μάχη της Πέμπτης κόντρα στο Βέλγιο.

Οι επιτυχίες για την Ιταλία στα γήπεδα της Πολωνίας συνεχίζονται και η πόρτα της πρόκρισης προς τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού άνοιξε μετά το 3-0 επί της Τουρκίας.

Οι Ιταλοί του Τζιανλορέντζο Μπλενγκίνι με κορυφαίους τους Λούκα Βετόρι, Φίλιπο Λάντζα και Ματέο Πιάνο έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής στο τρίτο σετ Τουρκίας και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα προημιτελικά. Εκεί όπου θα βρούνε αντίπαλο το Βέλγιο σε έναν αγώνα νοκ-αουτ με έπαθλο το μαγικό εισιτήριο προς τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσο για την αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στο Κατοβίτσε η Ιταλία στα δύο πρώτα σετ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Τουρκία και με το 25-16 και 25-17 έφθασε εύκολα στο 2-0.

Στο τρίτο όμως η Τουρκία αντέδρασε και με καλά ποσοστά στην υποδοχή και την επίθεση φρόντισε να πάρει το προβάδισμα από την αρχή με 4-8, 12-16 και 17-20. Οι γείτονες του Τζόσκο Μιλενκόνσκι με τους Μετίν Τόυ έφθασαν στο 23-24 και θα μπορούσαν να κάνουν το 23-25 ωστόσο η επίθεση του Λάντζα έπειτα από τζάλεντζ βίντεο δόθηκε μέσα κρατώντας τους Ιταλούς στο παιχνίδι με το 23-24.

Η Τουρκία έφθασε για δεύτερη φορά κοντά στο 2-1 όταν έγινε το 25-27, ωστόσο οι Ιταλοί δικαιώθηκαν εκ νέου από το Τσάλεντζ βίντεο που έδειξε μπλοκ -αουτ του Μάτιτς.

Φάση που προκάλεσε εκνευρισμό στους Τούρκους, έφερε ψυχολογία στους Ιταλούς που με τον Πιάνο φρόντισαν να κάνουν το 31-29 και να πανηγυρίσουν την μεγάλη νίκη.

Ανέβασε ρυθμό και προκρίθηκε

plamen-konstantinof-2017 bulgaria-panhgyrikh-euro-2017

Η καλή αρχή για την Φινλανδία στον αγώνα της Κρακοβίας δεν είχε συνέχεια κόντρα στην Βουλγαρία. Οι σκανδιναβοί του Τουόμας Σαμελβούο ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και με τους Ογιανσίβου – Σινκόνεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους «πράσινους» και με το 23-25 να κάνουν το 0-1 δημιουργώντας προϋποθέσεις ντέρμπι.

Ωστόσο η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Βουλγαρία που με κορυφαίο τον Τσβετάν Σοκόλοφ που τελείωσε με 21 πόντους και καθοριστικούς τους Νικολαϊ Νικόλοφ και Τοντόρ Σκρίμοφ η Βουλγαρία άλλαξε τα δεδομένα.

Έχοντας μειώσει τα λάθη, βελτιώσει το μπλοκ και τα ποσοστά της στην επίθεση η ομάδα του Πλάμεν Κονσταντίνοφ άρχισε να… «ρολάρει». Με το 25-21 αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 για να έρθουν στο τέλος τα υπόλοιπα σετ ευκολότερα και με το 25-11 και 25-12 να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους «κυανόλευκους».